Olin aiemmin viikolla hankkinut kookossokeria ja halusin nyt koittaa sitä näihin kekseihin. Kookossokeri ei nimestään huolimatta maistu lainkaan kookokselle. Maku on karamellimainen ja tuoksu mielettömän hyvä; kinuskinen, toffeemainen ja hieman maltainen. Korvasin siis osan sokerista kookossokerilla. Lisäksi siirapiksi laitoin ruokosokerisiirappia tuomaan lisä-aromia. Taikina jäi ilmeisesti hieman löysemmäksi kuin Leilan kinuskikekseissä, sillä haarukalla tehdyt koristeurat eivät jääneet näkyviin keksien paistuessa. Eipä tuo makuun vaikuttanut. Keksit olivat kuitenkin todella hyviä!
Paistoin keksit kahdella pellillä. Ensimmäistä paistoin n. 12 minuuttia, jolloin keksit jäivät mukavan pehmeiksi. Toisen pellillisen paistoin pari minuuttia pidempään. Keksit saivat aavistuksen väriä ja olivat rapeita ja maultaan hieman kinuskisempia kuin pehmeäksi jääneet. Seuraavana päivänä ero oli kuitenkin tasoittunut. Pehmeät keksit olivat kovettuneet rapeiksi ja kinuskin maku tuli niissäkin paremmin esille.
Kinuskikeksit
n. 40-50 kpl
Aineet:
100 g pehmeää
voita
2/3 dl sokeria
1/3 dl
kookossokeria (tai yhteensä 1 dl tavallista sokeria)
2 rkl ruokosokerisiirappia (tai vaaleaa siirappia)
2.25 dl
vehnäjauhoa
1 tl leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
Ohje:
Kuumenna uuni 175
asteeseen. Hiero pehmeä, huoneenlämpöinen voi, sokerit ja siirappi puulusikalla "vaahdoksi" eli oikeastaan sen verran, että ainekset ovat kunnolla sekoittuneet toisiinsa.
Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri yhteen ja lisää joukkoon
käännellen. Sekoita vain sen verran, että jauhot juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa
taikina kahtia ja rullaa molemmista paloista 2 pötköä eli yhteensä 4 pötköä (n.
30 cm kukin). Aseta rullat leivinpaperille ja litistä niitä vähän. Koristele
haarukalla. Keksit leviävät paistuessaan, joten jätä kunnolla leviämisvaraa. Paista lättyjä kultaisiksi keskitasolla uunissa 12-15
minuuttia. Jos paistat kauemmin, kekseistä tulee kovempia. Lyhyemmällä
paistoajalla taas pehmeitä keksejä. Anna keksipötköjen jäähtyä pari minuuttia pellillä ja leikkaa ne sitten sopivan levyisiksi paloiksi.
Eipä muuta kuin leipomaan :) Olivat kyllä nimensä veroisesti huippuhyviä :) Itsekin olen joskus himoinnut tuota Pala kakkua-kirjaa, siinä oli todella ihananoloisia ohjeita. Katsotaan, josko Joulupukki löytäisi sen vielä jostain :)
VastaaPoistaKivan näköinen tuo pinta sun kekseissä! Ei yhtään haittaa että haarukan jäljet haihtui :)
VastaaPoistaNäissä on parasta niiden helppous ja kinuskin maku! Olen korvannut joskus jopa puolet sokerista ruskealla ruokokidesokerilla, mutta ei se maku hirveästi muuttunut, koostumuskin pysyi samana. Ihania pikkuherkkuja! :D
Eipä tuo ulkonäön kanssa niin väliä, varsinkaan jos ei tiedä millaisia keksien "pitäisi" olla :) Dan Sukkerin sivuilla muo keksit muuten olivat pinnaltaan hieman tämän näköisiä, vaikka ohje oli hyvin samanlainen kun Leilan.. Tärkeintä tietenkin on, että olivat aivan ihanan makuisia :)
Poista