Nämä on siis helppo tehdä, sillä
vatkaimen voi (jälleen kerran) unohtaa kaapin kätköihin. Jos keksit kypsentää
juuri ja juuri kypsiksi, ovat ne sen verran pehmeitä, että tuppaavat hieman
taipumaan vähän pidemmässä säilytyksessä (kuten ylimmästä kuvasta näkee).
Uskoisin, että pidempään paistetut keksit pysyisivät paremmin mallissaan ja
olisivat kuitenkin edelleen hieman sitkeitä. Maku on joka tapauksessa
mielestäni hyvä :)
Tässä tulee ohje.
Sitkeät sitruunaiset keksit
n. 40 kpl
Aineet:
125 g voita sulatettuna
2.5 rkl (1/2 sitruunan) sitruunan mehua
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 muna
1 dl vaaleaa siirappia
2 dl sokeria
4 dl jauhoja
0.5 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
Ohje:
Vatkaa voi, sitruunan mehu, muna ja
siirappi kulhossa pallovatkaimella (tai lusikalla) sekaisin. Sekoita kuivat
aineet keskenään ja lisää seokseen nopeasti sekoittaen. Laita taikina
jääkaappiin hetkeksi, niin se jähmettyy ja sitä on helpompi käsitellä.
Pyörittele taikinasta pellille pienen lihapullan kokoisia taikinapalloja. Jätä
kunnon välit, sillä keksit leviävät kypsyessään melkoisesti. Paista 175
asteessa n. 9 minuuttia, kunnes keksit alkavat laskeutua (ne pullistuvat ensin)
ja saavat reunoihin aavistuksen väriä. Keksien ei muuten tarvitse saada väriä
pintaansa. Näin keksit jäävät pehmeähköiksi. Jos haluat rapeammat keksit,
paista hieman pidempään. Paistoaika on joka tapauksessa uunista riippuvainen,
joten tarkkaile tilannetta. Keksit ovat luultavammin joka tapauksessa hieman
sitkeitä (itse en koittanut paistaa koviksi, sillä pidän pehmeistä kekseistä).
Anna keksien jäähtyä pellillä.
Näistä tuli niiiiiin hyviä! En malttanut pitää taikinaa jääkaapissa, vaan nostelin lusikoilla pellille pieniä kasoja. Hyvin onnistui myös niin :)
VastaaPoistaHieno homma, että onnistui myös ilman taikinan viilentämistä :) Ja kiva, että maistuivat. Nämä kyllä vievät kielen mennessään ;)
Poista