Täytteeksi voi laittaa haluamaansa suklaata. Itse laitoin täytteeseen niitä suklaita, mitä kaapissa sattui sillä hetkellä olemaan. Näistä tuli melko makeita, sellaisia maitosuklaan makuisia pikkupaloja. Kuppeihin sopisi varmaan todella hyvin myös aiemmin tekemäni supersuklainen kuorrutus.
Tein täytteen hieman eri tavalla mitä olen ohjeeseen kirjoittanut, sillä minulla ei ollut aikaa odotella täytteen jäähtymistä. Eli vatkasin kerman ja sekoitin joukkoon sulatetut suklaat. Näin koostumuksesta tuli hieman "röpelöinen" eikä se siis ollut parhain mahdolinen. Korjasinkin täytteen tekotavan ohjeeseen sellaiseksi, miten siitä tulee vielä parempi.
Tässä tulee näiden pikkuherkkupalojen ohje:
Suklaakupit
n. 24 kpl
Taikina:
1/4 annosta rahkavoitaikinaa, jossa lisänä 1/2 tl vaniljasokeria.
1/4 annosta rahkavoitaikinaa, jossa lisänä 1/2 tl vaniljasokeria.
2 dl kuohukermaa
150 g maitosuklaata
75 g tummaa suklaata
(2.5 mm hasselpähkinäaromia)
Ohje:
Tee täyte laittamalla kerma ja suklaat kippoon ja lämmittämällä varovasti mikrossa välillä sekoittaen, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Anna seoksen jäähtyä ja laita jääkaappiin useammaksi tunniksi.
Tee rahkavoitaikina. Kaulitse se ohueksi levyksi. Ota n. 7 cm pyöreällä muotilla paloja ja painele ne minimuffinipellin voideltuihin koloihin reunoja myöten. Pistele pohjat ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes pohjat ovat reunoilta kullanruskeat. Pohjat hieman laskevat reunoilta paistuessaan. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.
Vatkaa kylmä kerma-suklaaseos vaahdoksi ja lisää joukkoon maun mukaan hasselpähkinäaromia. Pursota täyte kuppeihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Tee rahkavoitaikina. Kaulitse se ohueksi levyksi. Ota n. 7 cm pyöreällä muotilla paloja ja painele ne minimuffinipellin voideltuihin koloihin reunoja myöten. Pistele pohjat ja paista 200 asteessa n. 8 minuuttia, kunnes pohjat ovat reunoilta kullanruskeat. Pohjat hieman laskevat reunoilta paistuessaan. Anna pohjien jäähtyä kunnolla.
Vatkaa kylmä kerma-suklaaseos vaahdoksi ja lisää joukkoon maun mukaan hasselpähkinäaromia. Pursota täyte kuppeihin ja laita jääkaappiin jähmettymään.
Tosi ihanan näköisiä pikkuherkkuja! Noita menis varmaan ihan huomaamatta jokunen suuhun ;D
VastaaPoistaKiitos :) Kieltämättä nämä katosivat jääkaapista hetkessä :)
Poista