keskiviikko 2. lokakuuta 2013

Beyblade Poison kakku

Työkaverini poika täytti vuosia ja sain pyynnön tehdä kakun. Työkaverini kertoi pojan pitävän Beyblade-kiekoista ja heitti myös ilmaan ajatuksen ruskan värisestä kakusta. Koristelun suhteen sain kuitenkin täysin vapaat kädet, mutta ajattelin yhdistää nuo kaksi asiaa kakkuun. Beyblade oli minulle ennestään tuntematon, joten selaus netin syövereissä paljasti niiden olevan pelikiekkoja, joissa on jokin kuvalaatta keskellä. Ajattelin aluksi tehdä kakun päälle pelkän löytämäni Poison-nimisen kiekon kuvalaatan ja muutaman vauhtiraidan sivuille. Suunnitelma kuitenkin muuttui koristelupäivän aamuna, jolloin päätin yrittää tehdä päälle koko kiekon. Koristeluvaiheessa kiekon malli oli kuitenkin tietokoneella ja kone toisessa päässä taloa, joten koitin pärjätä edes jotenkuten ulkomuistista. Mies kävi pyörimässä kakun vieressä ollessani koristelupuuhissa ja katseli ihmeissään mitä touhuan. Aloin jo itsekin epäilemään ajatuksenkulkuani eikä kakku kyllä näyttänytkään siltä kuin olin ajatellut.. Sain kuitenkin myöhemmin päivällä viestin pojan äitiltä, että poika oli kakun nähdessään kiljunut riemusta, sillä kakun päällä oli sattumalta juuri hänen lempikiekon merkki :)

Onnea vielä synttärisankarille!Täytteeksi toivottiin jotain ei-liian-makeaa, sillä kuorrutus tulisi olemaan valkosuklaamassaa. Täytteeksi valikoitui puolukka-kinuskitäyte.

Pohja:
8 pikkumunan sokerikakkupohja reilun 26 cm reunavuokaan tehtynä

Täyte:
Kinuski-puolukkatäyte

Kostutus:
2.5 dl vettä
3.75 rkl sitruunan mehua

Päällinen:
Valkosuklaamassaa (600g:sta valkosuklaata)
keltaista ja punaista pastaväriä

Koristeet:
Keltaiset koristeet valkosuklaamassaa
Muut sokerimassan ja muovailumassan sekoitusta

Ohje:
Tee kakkupohja mielellään jo edellisenä päivänä. Tee myös täytteen kinuskikastike valmiiksi täyttöä edeltävänä päivänä.

Tee täyte erillisen ohjeen mukaan. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta pohjakerros sivelemällä n. 1/4 kostutusliemen määrästä, keskimäiseen hieman enemmän (vajaa puolet jäljellä olevasta liemestä) ja päällimmäiseen pohjalevyyn loput. Täytä kakku laittamalla vajaa puolet täytteestä pohjan päälle ja ripottelemalla joukkoon puolukoita. Tee toinen kerros samalla tavalla, laittamalla lähes kaikki täyte väliin + puolukat. Laita kansi päälle ja levitä sen päälle vielä loput täytteestä (ei enää puolukoita). Näin kinuskimousse toimii kakun päällä on tartuntapintana valkosuklaamassalle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään muutamaksi tunniksi.

Kuorruta kakku valkosuklaamassalla. Koristele.


4 kommenttia:

 1. Hauska koristelu ja tosi siististi olet saanuttuon massan kakun päälle :) Mullekin ihan vieraita nämä kiekot... Kiva kun sankari oli ollut iloinen, sehän se tärkeintä onkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuon kiekon näköiseksi saminen oli kyllä haasteellista, eikä kyllä onnistunutkaan odottamallani tavalla. Mutta sehän se on tärkeintä, että synttärisankari oli riemuissaan :)

   Tuo päällinen on valkosuklaamassaa. Tykkään siitä tosi paljon ja sitä tuleekin käytettyä varmaan jokaiseen kakkuun nykyään. Oisin halunnut siihen kuopuksen toiseen synttärikakkuunkin tämän tapaisen (=siistin) päällisen, mutta kiireessä en jaksanut/ehtinyt vaivata sitä yhtään ennen kaulitsemista ja se meni miten meni. Nyt tämä onnistui taas hyvin :) Mä en välitä marsipaanista yhtään ja sokerimassakin on ihan liian esanssista ja makeaa. Tuo valkosuklaamassa on tosi hyvänmakuista (maistuu siis valkosuklaalle :) ). ja sopii tosi hyvin yhteen raikkaiden täytteiden kanssa. Ja muovailtavuudeltaankin se on tosi ihanteellista, varsinkin tällaisissa päällisissä :)

   Poista
 2. Tosi kiva kakku, sankari on varmasti ollut onnellinen! Kauniisti käyttäytyvää tuo valkosuklaamassa, pitäisi joskus kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oli todella ihana kuulla pojan olevan kakusta onnessaan :) Kannattaa testata tuota valkosuklaamassa. Itse en muuta massaa enää halua kakkujeni päälle laittaa. Makukin on tosi hyvä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...