Innostuin ostamaan maustettuja rahkoja
huomattuani Nami-hiiren
kakkukilpailun, joiden yksi vaatimus on maustettujen rahkojen käyttö. On
osannut päättää mitä maku lähtisin koittamaan, joten osin samantein useamman
erimakuisen purkin. Kotiin päästyäni avasin rommi-rusina-uutuusrahkan ja
päähäni pälkähti samantein koittaa tehdä siitä suklainen juustokakku. Vatkaimet
esille ja hommiin.
Tein kakkuun kaksi eriväristä kerrosta, joista vain toiseen laitoin suklaata ja toiseen rommi-rahkaa. Kakku maistui ihanalle suklaalle, jota siivitti mieto rommin maku. Jos muuttaisin jotain, käyttäisin ehkä vielä tummempaa suklaata (n.70%) saadakseni kakkuun intensiivisemmän suklaan maun. Suklaakerros itsessään maistui nyt ihanalle, mutta vaalea rommitäyte laimensi hieman suklaanmaku. Rommi-rusinarahkan rusinan maku tuli esille oikeastaan vain päälle koristeeksi laittamistani suklaarusinoista. Kaiken kaikkiaan kakku oli mielestäni hyvänmakuinen, vaikka rommi ei normaalisti olekaan suosikkimakuni :)
Tein kakun pieneen n. 16 cm vuokaan.
Tuplaamalla ohjeen määrät, kakusta kakusta saa n.22-24 cm kokoisen. Pohjaksi
tein jälleen hyväksi havaitsemani murotaikinatyyppisen taikinan, kuten kahviliköörisessä
juustokakussa, sillä se on mielestäni todella hyvä. Ja helppo tehdäkin :)
Osallistuin tällä kakulla Nami-hiiren kakkukilpailuun :)
Osallistuin tällä kakulla Nami-hiiren kakkukilpailuun :)
Rommi-rusina-suklaakakku
n. 16 cm
Pohja:
2 rkl sokeria
50 g leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1.25 dl vehnäjauhoja
1.5 rkl tummaa kaakaojauhetta
Rommi-rusinatäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rommi-rusina-rahkaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Suklaa-täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1 mm suolaa
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa
100 g tummaa (väh. 50%) suklaata
0.75 dl kuohukermaa
0.75 dl kuohukermaa
Koristeluun:
Suklaa-rusinoita tai raastettua suklaa
Ohje:
Tee pohja. Hiero puulusikalla
huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon jauhot ja jatka
lusikalla hieromista, kunnes seos muistuttaa leivänmurua. Vuoraa n. 16 cm
irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele pohja lusikalla vuoan pohjalle.
Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 9 minuuttia, kunnes se näyttää kypsyneen liki
täysin. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.
Tee täytteet sillä aikaa, kun pohja on
esipaistumassa. Notkista rommi-rusinatäytteen tuorejuustoa vatkaimelle ja
vatkaa joukkoon rahka, vehnäjauhot ja sokerit. Lisää muna hyvin sekoittaen,
mutta älä enempää kuin on tarpeen, ettei joukkoon tule suotta ilmakuplia. Kaada
täyte vuokaan.
Tee suklainen täyte sekoittamalla
pehmeän tuorejuuston joukkoon sokerit, suola ja kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen
hyvin sekoittaen. Mutta älä tässäkään kohtaa vatkaa enempää kuin on tarpeen.
Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita vielä suklaasula
ja kuohukerma tuorejuusto-muna-seokseen. Valuttele suklaatäyte toisen täytteen päälle.
Suklaaseos painuu osaksi vaalean täytteen sisään. Jos haluat kakkuun vaaleat
reunat (kuten kuvissa), älä laita suklaatäytettä ihan reunoille, vaan jätä
parin milliä vaaleeta taikinaa näkyviin. Laita siis täytettä enemmän keskelle
kuin reunoille, niin vaalea rommi-rusinakerros jää reunoille paremmin näkyviin.
Tasoita pinta.
Paista kakkua 150 asteessa n. 40-45
minuuttia, kunnes kakku hytisee vielä keskeltä, mutta on reunoilta hyytynyt.
Jos teet isomman kakun, paista pidempään. Anna kakun jäähtyä
huoneenlämpöiseksi. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita se jääkaappiin
muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Nosta kakku pois vuoasta
tarjoilulautaselle ja koristele suklaa-rusinoilla tai raastetulla suklaalla.
* Juustokakkua kannattaa paistaa vain
sen verran, että se on reunoilta kiinteytynyt, mutta keskellä on n. 5-7 cm
höllyvä alue. Juustokakku jatkaa kypsymistään uunista oton jälkeen ja
kiinteytyy jäähtyessään.
* Täytteessä voi makumieltymyksistä
riippuen käyttää myös tummempaa suklaata, jos haluaa täyteläisen suklaisen
maun. Tällöin rommin maku saattaa jäädä hieman varjoon
* Jos haluaa, rommin makua voi korostaa
lisäämällä suklaatäytteeseen 1 rkl rommia ja samalla laittaa kermaa 0.75 dl
sijasta 4 rkl.
Todella herkullisen näköinen! Ja rommi-rusina-suklaayhdistelmä on sellainen, johon olen ihan heikkona.:)
VastaaPoistaKiitos :) Itse en edes normaalisti pidä rommista, mutta tähän kakkuun se sopi mainiosti tuomaan hieman raikkautta :)
PoistaSulla näitä herkullisia ohjeita piisaa :) Näyttää kyllä aivan ihanalta!
VastaaPoistaIso kiitos Iituntiltu :)
PoistaKaunis kiitokseni kiinnostuksestasi kakkujen kisailua kohtaan!
VastaaPoistaKiitos itsellesi kakkukilpailun järjestämisestä! :)
PoistaKas, kivasti kirjoitettu, kuuden koon kokoonpano. Jokainen kirjoittamasi sana alkaa hauskasti k-kirjaimella :)
Ihanan herkullisen näköinen suklainen kakku =)
VastaaPoistaKiitos Redrose82 :)
PoistaHerkullisen näköinen kakku, niin pehmeän näköinen :) En tykkää rommista enkä rusinasta, mutta nuo suklaarusinat on tosi nättejä tuossa päällä ;) Tein viime jouluna tuosta rommi-rusina-rahkasta juustokakun ja se oli ihan kamalaa, toiset kyllä tykkäsivät ;D Tuo suklaatäyte näyttää aivan ihanalta tuossa pala-kuvassa! Voisin kuvitella tekeväni kakun ilman rommia ja rusinaa, onnistuisi varmaan?
VastaaPoistaOn muuten tosi jännän näköistä kun kakku on kokonaisena reunoilta vaalea, vaikka on sisältä ruskea! ;D
Onnea kilpailuun! :)
Kiitos Taru :) Tuo suklaatäyte oli ihanaa, todella suussasulavaa! Tosin itse vaihtaisin suklaan vielä tummempaan, sillä pidän voimakkaan suklaisista mauista.
PoistaKaikki ei tykkää kaikesta, eikä pidäkään. Kullakin omat maut. Itsekään en normaalisti välitä rommista, mutta tässä se antoi mukavan lisäsävyn suklaaseen. Rommi tosin ei ole lainkaan pakollinen osa ja pelkkä suklaaversio ilman sitä onnistuisi varmaan myös todella hyvin. Hmm. Pelkkää suklaajuustokakkua tehdessä voisi ainakin osan korvata ruokosokerilla, niin saisi hieman kinuskimaista vivahdetta täytteeseen. Tai sitten voisi lorauttaa pienen määrän Baileysia joukkoon. Voi ei, nyt alkoi tehdä mieli tehdä pelkkä suklaajuustokakku :)
No sama täällä, kuvailemasi kakku olisi varmasti ihanaa! Baileys olisi kyllä mahtavaa suklaajuustokakussa, nam! ;D
PoistaOon muuten tehnyt hyydytetyn juustokakun pähkinä-nougatlikööristä ja se oli todella hyvää. Samantapaista voisi koittaa Baileysistä pienellä suklaalisällä, mmmmm :P Pakko kai se on joskus koittaa sellaistakin :D
Poistahttp://suklaapossu.blogspot.fi/2010/12/pahkina-nougat-juustokakku.html
Näyttääpä herkulliselta. Piti kurkata tuota kilpauluakin. Rupesin heti miettimään pitäskö itsekin osallistua :)
VastaaPoistaKiitos :) Osallistu ihmeessä! Vielä on muutama päivä aikaa jäljellä :)
PoistaHerkullista!
VastaaPoistaKiitos :)
PoistaHerkullisen kuuloista! Onnea kisaan! Itsekkin ajattelin osallistua, mutta katsotaan nyt miten aikataulu sallii. =)
VastaaPoistaKiitos Napsu58 :) Mukana on niin paljon ihania kakkuja, että onnea tosiaan tarvitaankin :) Koita ihmeessä ehtiä osallistumaan! Osanottajia on tällä hetkellä yllättävän vähän. Mutta onhan tässä vielä muutama päivä aikaa.. :)
PoistaHei, SUKLAAPOSSU ja onneksi olkoon!
VastaaPoistaOn aika palkinnon!
Laittaisitko yhteystietoja hiirelle sähköpostila, kiitos!
Voi, ihanaa! Kiitos Nami-hiiri! Tämä tuli ihan yllätyksenä, sillä mukana oli useita aivan mielettömän herkullisen näköisiä kakkua. Olen nyt aivan innoissani tästä :)
PoistaPs. Laitoin sähköpostilla yhteystiedot :)
Ihana kakku! Tätä pitää kokeilla, vois tehdä tuliaisiks kun mennään siskon luo kylään. Jos teen tämän vaan kotiin niin saadaan miehen kanssa syödä kahdestaan, jälkikasvulle todennäköisesti ei maistu tuo rommirusina. Mutta aikuiseen makuun, nam.... ja tiedän, että sisko taatusti tykkäis.
VastaaPoistaKiitos Tita :) Eikun kokeilemaan :) Jos vain tykkää suklaasta ja rommista, niin uskoisin pitävän tästä. Itseasiassa itse en edes pidä rommista, mutta tähän kakkuun se sopi mielestäni mainiosti. Tuletkos sitten kertomaan mitä piditte :)
Poista