keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Rommi-suklaajuustokakku


Innostuin ostamaan maustettuja rahkoja huomattuani Nami-hiiren kakkukilpailun, joiden yksi vaatimus on maustettujen rahkojen käyttö. On osannut päättää mitä maku lähtisin koittamaan, joten osin samantein useamman erimakuisen purkin. Kotiin päästyäni avasin rommi-rusina-uutuusrahkan ja päähäni pälkähti samantein koittaa tehdä siitä suklainen juustokakku. Vatkaimet esille ja hommiin.





Tein kakkuun kaksi eriväristä kerrosta, joista vain toiseen laitoin suklaata ja toiseen rommi-rahkaa. Kakku maistui ihanalle suklaalle, jota siivitti mieto rommin maku. Jos muuttaisin jotain, käyttäisin ehkä vielä tummempaa suklaata (n.70%) saadakseni kakkuun intensiivisemmän suklaan maun. Suklaakerros itsessään maistui nyt ihanalle, mutta vaalea rommitäyte laimensi hieman suklaanmaku. Rommi-rusinarahkan rusinan maku tuli esille oikeastaan vain päälle koristeeksi laittamistani suklaarusinoista. Kaiken kaikkiaan kakku oli mielestäni hyvänmakuinen, vaikka rommi ei normaalisti olekaan suosikkimakuni :)

Tein kakun pieneen n. 16 cm vuokaan. Tuplaamalla ohjeen määrät, kakusta kakusta saa n.22-24 cm kokoisen. Pohjaksi tein jälleen hyväksi havaitsemani murotaikinatyyppisen taikinan, kuten  kahviliköörisessä juustokakussa, sillä se on mielestäni todella hyvä. Ja helppo tehdäkin :) 

Osallistuin tällä kakulla Nami-hiiren kakkukilpailuun :)

Rommi-rusina-suklaakakku

n. 16 cm

Pohja:
2 rkl sokeria
50 g leivinmargariinia huoneenlämpöisenä
1.25 dl vehnäjauhoja
1.5 rkl tummaa kaakaojauhetta

Rommi-rusinatäyte:
100 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g rommi-rusina-rahkaa
1 rkl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 muna

Suklaa-täyte:
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa 
2 tl tummaa kaakaojauhetta
2 munaa
100 g tummaa (väh. 50%) suklaata
0.75 dl kuohukermaa

Koristeluun:
Suklaa-rusinoita tai raastettua suklaa

Ohje:
Tee pohja. Hiero puulusikalla huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Lisää joukkoon jauhot ja jatka lusikalla hieromista, kunnes seos muistuttaa leivänmurua. Vuoraa n. 16 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Painele pohja lusikalla vuoan pohjalle. Esipaista pohjaa 175 asteessa n. 9 minuuttia, kunnes se näyttää kypsyneen liki täysin. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen.

Tee täytteet sillä aikaa, kun pohja on esipaistumassa. Notkista rommi-rusinatäytteen tuorejuustoa vatkaimelle ja vatkaa joukkoon rahka, vehnäjauhot ja sokerit. Lisää muna hyvin sekoittaen, mutta älä enempää kuin on tarpeen, ettei joukkoon tule suotta ilmakuplia. Kaada täyte vuokaan.

Tee suklainen täyte sekoittamalla pehmeän tuorejuuston joukkoon sokerit, suola ja kaakaojauhe. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. Mutta älä tässäkään kohtaa vatkaa enempää kuin on tarpeen. Sulata suklaa mikrossa varovasti välillä sekoitellen. Sekoita vielä suklaasula ja kuohukerma tuorejuusto-muna-seokseen. Valuttele suklaatäyte toisen täytteen päälle. Suklaaseos painuu osaksi vaalean täytteen sisään. Jos haluat kakkuun vaaleat reunat (kuten kuvissa), älä laita suklaatäytettä ihan reunoille, vaan jätä parin milliä vaaleeta taikinaa näkyviin. Laita siis täytettä enemmän keskelle kuin reunoille, niin vaalea rommi-rusinakerros jää reunoille paremmin näkyviin. Tasoita pinta.

Paista kakkua 150 asteessa n. 40-45 minuuttia, kunnes kakku hytisee vielä keskeltä, mutta on reunoilta hyytynyt. Jos teet isomman kakun, paista pidempään. Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vuoraa kakkuvuoka kelmulla ja laita se jääkaappiin muutamaksi tunniksi, mielellään seuraavaan päivään. Nosta kakku pois vuoasta tarjoilulautaselle ja koristele suklaa-rusinoilla tai raastetulla suklaalla.

* Juustokakkua kannattaa paistaa vain sen verran, että se on reunoilta kiinteytynyt, mutta keskellä on n. 5-7 cm höllyvä alue. Juustokakku jatkaa kypsymistään uunista oton jälkeen ja kiinteytyy jäähtyessään.
* Täytteessä voi makumieltymyksistä riippuen käyttää myös tummempaa suklaata, jos haluaa täyteläisen suklaisen maun. Tällöin rommin maku saattaa jäädä hieman varjoon
* Jos haluaa, rommin makua voi korostaa lisäämällä suklaatäytteeseen 1 rkl rommia ja samalla laittaa kermaa 0.75 dl sijasta 4 rkl.



Palakuvasta tuli (taas vaihteeksi) huonolaatuinen. Otin kuvat nopeasti viimeisessä luonnonvalossa ennen pimeää, ja syväterävyys piti tämän takia pitää suht lyhyenä. Tämän takia kakun takaosa jää hieman sumeaksi. Mutta kyllä siitä varmaan silti käsityksen saa miltä kakku näytti sisältä :) 

22 kommenttia:

  1. Todella herkullisen näköinen! Ja rommi-rusina-suklaayhdistelmä on sellainen, johon olen ihan heikkona.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse en edes normaalisti pidä rommista, mutta tähän kakkuun se sopi mainiosti tuomaan hieman raikkautta :)

      Poista
  2. Sulla näitä herkullisia ohjeita piisaa :) Näyttää kyllä aivan ihanalta!

    VastaaPoista
  3. Kaunis kiitokseni kiinnostuksestasi kakkujen kisailua kohtaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos itsellesi kakkukilpailun järjestämisestä! :)

      Kas, kivasti kirjoitettu, kuuden koon kokoonpano. Jokainen kirjoittamasi sana alkaa hauskasti k-kirjaimella :)

      Poista
  4. Ihanan herkullisen näköinen suklainen kakku =)

    VastaaPoista
  5. Herkullisen näköinen kakku, niin pehmeän näköinen :) En tykkää rommista enkä rusinasta, mutta nuo suklaarusinat on tosi nättejä tuossa päällä ;) Tein viime jouluna tuosta rommi-rusina-rahkasta juustokakun ja se oli ihan kamalaa, toiset kyllä tykkäsivät ;D Tuo suklaatäyte näyttää aivan ihanalta tuossa pala-kuvassa! Voisin kuvitella tekeväni kakun ilman rommia ja rusinaa, onnistuisi varmaan?

    On muuten tosi jännän näköistä kun kakku on kokonaisena reunoilta vaalea, vaikka on sisältä ruskea! ;D
    Onnea kilpailuun! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Tuo suklaatäyte oli ihanaa, todella suussasulavaa! Tosin itse vaihtaisin suklaan vielä tummempaan, sillä pidän voimakkaan suklaisista mauista.

      Kaikki ei tykkää kaikesta, eikä pidäkään. Kullakin omat maut. Itsekään en normaalisti välitä rommista, mutta tässä se antoi mukavan lisäsävyn suklaaseen. Rommi tosin ei ole lainkaan pakollinen osa ja pelkkä suklaaversio ilman sitä onnistuisi varmaan myös todella hyvin. Hmm. Pelkkää suklaajuustokakkua tehdessä voisi ainakin osan korvata ruokosokerilla, niin saisi hieman kinuskimaista vivahdetta täytteeseen. Tai sitten voisi lorauttaa pienen määrän Baileysia joukkoon. Voi ei, nyt alkoi tehdä mieli tehdä pelkkä suklaajuustokakku :)

      Poista
    2. No sama täällä, kuvailemasi kakku olisi varmasti ihanaa! Baileys olisi kyllä mahtavaa suklaajuustokakussa, nam! ;D

      Poista
    3. Oon muuten tehnyt hyydytetyn juustokakun pähkinä-nougatlikööristä ja se oli todella hyvää. Samantapaista voisi koittaa Baileysistä pienellä suklaalisällä, mmmmm :P Pakko kai se on joskus koittaa sellaistakin :D

      http://suklaapossu.blogspot.fi/2010/12/pahkina-nougat-juustokakku.html

      Poista
  6. Näyttääpä herkulliselta. Piti kurkata tuota kilpauluakin. Rupesin heti miettimään pitäskö itsekin osallistua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Osallistu ihmeessä! Vielä on muutama päivä aikaa jäljellä :)

      Poista
  7. Herkullisen kuuloista! Onnea kisaan! Itsekkin ajattelin osallistua, mutta katsotaan nyt miten aikataulu sallii. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Napsu58 :) Mukana on niin paljon ihania kakkuja, että onnea tosiaan tarvitaankin :) Koita ihmeessä ehtiä osallistumaan! Osanottajia on tällä hetkellä yllättävän vähän. Mutta onhan tässä vielä muutama päivä aikaa.. :)

      Poista
  8. Hei, SUKLAAPOSSU ja onneksi olkoon!
    On aika palkinnon!
    Laittaisitko yhteystietoja hiirelle sähköpostila, kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, ihanaa! Kiitos Nami-hiiri! Tämä tuli ihan yllätyksenä, sillä mukana oli useita aivan mielettömän herkullisen näköisiä kakkua. Olen nyt aivan innoissani tästä :)

      Ps. Laitoin sähköpostilla yhteystiedot :)

      Poista
  9. Ihana kakku! Tätä pitää kokeilla, vois tehdä tuliaisiks kun mennään siskon luo kylään. Jos teen tämän vaan kotiin niin saadaan miehen kanssa syödä kahdestaan, jälkikasvulle todennäköisesti ei maistu tuo rommirusina. Mutta aikuiseen makuun, nam.... ja tiedän, että sisko taatusti tykkäis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita :) Eikun kokeilemaan :) Jos vain tykkää suklaasta ja rommista, niin uskoisin pitävän tästä. Itseasiassa itse en edes pidä rommista, mutta tähän kakkuun se sopi mielestäni mainiosti. Tuletkos sitten kertomaan mitä piditte :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...