torstai 3. lokakuuta 2013

Puolukkamousse kakun väliin


Tämä kakun täyte on lempeän puolukkainen ja sopii mielestäni erittäin hyvin valkosuklaamassalla kuorrutettuun kakkuun. Tuo valkosuklaa-massan ja puolukkamoussen yhdistelmä maistuu samantapaiselta kuin kinuski-puolukkatäyte. Tämä kuuluu joukkoon "ei liian makea"-täyte. Eli mielestäni hyvää on :) Käytin tätä täytettä kuopuksemme 1-vuotiskakussa. Puolukkamousse on kuvassa ylempi, vaaleanpunainen täyte. Alemmassa välissä on ihana puolukka-kinuskitäyte.


Tein puolukkamoussen jääkaapistani löytyneistä aineista, mutta laitan ohjeeseen sulkeisiin korvaavia aineita, joita voi myös halutessaan käyttää ilman, että lopputulos pahemmin muuttuu.

Ohje löytyy miltei tällaisenaan jo kuopuksen kakkupostauksen yhteydestä. Tein ohjeeseen pienen muutoksen lisäämällä kokonaisia puolukoita täytteeseen antamaan lisärakennetta ja raikkautta. Jossei pidä kokonaisista puolukoita, ne voi jättää hyvin poiskin. Jos kaipaa vielä hieman kirpsakampaa lopputulosta, voi liivatteen liuottaa sitruunanmehuun veden sijasta. Puolukoiden määrä on ohjeessa mainittu grammoina, 50 g = n. 1 dl. Tässä tämä moussen ohje: 

Puolukkamousse kakun väliin 

Aineista riittää n. 22 cm kakun kahteen väliin

Aineet:
3 dl kuohukermaa
250 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl maustamatonta jogurttia (tai ranskankermaa tai maitorahkaa)
300 g + 50 g puolukoita
n. 1.5 dl sokeria (maun mukaan)
2 tl vaniljasokeria
3.5 tl liivatejauhetta (tai 7 liivatelehteä)
3.5 rkl vettä (tai sitruunan mehua)

Ohje:
Hurauta sauvasekoittimella 300 g puolukoita soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, puolukkasose ja sokerit. Sekoita liivatejauhe veteen, annan turvota hetki. Lämmitä seosta mikrossa muutama (n. 15-20) sekunti, kunnes liivate on sulanut veteen. Kaada liivate ohuena nauhana moussen joukkoon. Lisää moussen joukkoon vielä loput puolukat. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi. 


6 kommenttia:

  1. Hei!
    Tämä puolukka täyte oli todella hyvää!!
    Olen vasta hiljattain löytänyt blogisi ja monia reseptejä on jo lähtenyt testaukseen :)
    Kiitos hyvistä resepteistä ja mukavaa loppu syksyä!"
    t.Hanna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa Hanna! Mukava kuulla, että täyte maistui :) On aina hienoa lukea kokemuksia, kun ohjeitani kokeillaan. Tulethan taas kertomaan kun saat muitakin juttuja testattua :) Oikein mukavaa syksyn jatkoa myös sinulle! :)

      Poista
  2. Olen leipomassa tällä viikolla kakkua ja välissä pitää ehdottomasti olla kinuskia...eipä tarvinnut kauaa miettiä minkä täytteen sen kaveriksi teen. Tämä sinun puolukkamousse menee ehdottomasti kokeiluun makean kinuskitäytteen kaveriksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nam, tuo kinuski+puolukkamousse yhdistelmä kuullostaa todella herkulliselta :P Siitä tulee varmaan erittäin maukas kakku :)

      Poista
  3. Tämä kuulostaa todella herkulta! Osaatkohan arvioida, onnistuisiko mousse-täyte ilman liivatetta? Jos sitä yrittäisi jämäköittää esim. vaniljakreemijauheen avulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaniljakreemijauheella saattaisi onnistuakin. En ole kokeillut juuri tämän täytteen kanssa, mutta testailin jokunen vuosi sitten samantapaista liivatteetonta täytettä vadelmasta (https://suklaapossu.blogspot.fi/2013/10/liivatteeton-raikas-vadelmatayte.html) ja se hyytyi hyvin. Tuolloin huomasin myös, että eri merkkiset vaniljakreemijauheet hyydyttävät täytettä eri volyymilla, vaikka kreemijauhetta olisikin sama määrä. Esim. Millerin kreemijauhetta tarvitaan enemmän kuin Sallisen. Tämän takia määrä on hankala sanoa ilman testausta. Tuolta vadelmatäytteen ohjeesta saatat saada jotain vinkkiä mahdollisista määristä? Uskallatko kokeilla? :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...