tiistai 3. kesäkuuta 2014

Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

Pistin veljeltäni saadun raparperipuskan alun meidän maahan parisen vuotta sitten. Vihdoinkin tänä kesänä näyttäisi kasvavan herkkupötköjä enemmän kuin vain yhteen jälkkäriin tai piirakkaan :) Kevään ensimmäiset raparperit päätyivätkin tähän nopeaan ja helppoon jälkiruokaan. Mansikka on niin ihanaa raparperin kanssa, joten laitoin sitä hillokkeeseen mukaan ja siitä tulikin taas tosi herkullista :)


Testailin pannacotan tekoon Hyytelösokeri Multia, joka soveltuu myös maitotuotteiden hyydyttämiseen, sillä hyydyttäjänä toimii karrageeni ja johanneksenleipäpuujauhe. Paketin ohjeessa mainittiin, että pannacottaa tehdessä sokerin voi sekoittaa joko kermaan, maitoon tai näiden yhdistelmään. Laitoin suurimmaksi osaksi maitoa, mutta nyt mietin, mahtoiko se vaikuttaa lopputulokseen. Pannacotan koostumus ei nimittäin ollut mieleeni, sillä se jäi hieman rakeiseksi.. Pannacotta oli rakenteeltaan pehmeää, mutta lusikoitavissa. Koostumus tosin hajosi lusikassa suht helposti eli ei ollut kovin kiinteää.

Ehkä sokeri toimisi paremmin paksummissa massoissa esim. juustokakuissa tai kermavaahtoa sisältävissä leivonnaisissa. Seuraavalla kerralla teen pannacotan vanhalla hyväksi havaitulla tavalla käyttämällä liivatetta. Hilloke sen sijaan oli tosi hyvää ja sopisi taatusti aidon pannacotan kaveriksi paremmin kuin hyvin!

Laitan nyt Pannacotankin ohjeen kuitenkin sellaisena kuin sen tein. Onko kellään antaa vinkkejä, mikä tuossa olisi voinut mennä pieleen? Vai onko hyvän pannacotan teko hyytelösokerilla silkka mahdottomuus?

Pannacotta raparperi-mansikkahillokkeella

4 annosta

Hilloke:
110 g mansikoita
110 g raparperin paloja
1 dl hillosokeria

Pannacotta:
3.5 dl maitoa
1 dl kuohukermaa
1 dl hyytelösokeri Multia

Koristeluun:
Sitruunamelissan lehtiä

Ohje:
Tee ensin mansikka-raparperihilloke. Laita kuoritut ja pilkotut raparperit sekä mansikan palat kattilaan kerroksittain sokerin kanssa. Anna mehustua n. tunnin ajan. Kuumenna seosta hiljaksiin ja keitä n. 15 minuuttia, kunnes raparperin palat ovat pehmeitä. Laita seos jäähtymään esim. kylmää vettä sisältävään altaaseen.

Tee pannacotta sekoittamalla aineet kattilassa. Kuumenna sekoitellen. Kun seos alkaa kiehua, keitä n. 1 minuutin ajan. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä hetki. Kaada tarjoiluastiaan ja anna jäähtyä ensin huoneen lämmössä ja laita vielä jääkaappiin jähmettymään n. 3 tunniksi. Kaada kylmän pannacotan päälle kylmä hilloke.

6 kommenttia:

  1. Kylläpä näyttää hyvältä! Mansikka ja raparperi sopivat hyvin yhteen, taatusti herkkua tuo hilloke.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Hilloke oli kyllä tosi herkkua, olisin voinut syödä sitä vaikka pelkiltäänkin :P

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Kiitos :) Kun pannacotan vielä tekee kunnollisella, aidolla ohjeella, niin sit kyllä mennä hurahtaa kielikin kurkusta alas ;D

      Poista
  3. Vika voi kyllä olla siinä, että suurin osa nesteestä oli maitoa. Minä olen käyttänyt aina puoliksi kuohukermaa ja puoliksi maitoa, eikä ruoka ole ollut rakeista. Toinen mahdollinen syy voi olla se, että keittämisaika on ollut liian pitkä. Pussin kyljessä keittämisajaksi mainitaan puoli minuuttia. Koitapas joskus uudemman kerran. Onnistut varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syy saattaa olla noissa. Pitää vielä testailla vähän rasvaisempana versiona kunnon kermalla. Kiitos vinkeistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...