Tein aiemmin lakkahilloa ja löysin sille samantein käyttöä. Leivon siitä juhliin tämän lakka-valkosuklaahalon :) Kuvat tuli räpsästyä puolihuolimattomasti halon jo ollessa tarjolla, eivätkä ne ole ehkä kaikkeista houkuttelevimmat. Maku on kuitenkin pääasia. En edes normaalisti pidä kääretortuista (koska miellän ne kuiviksi), mutta tämä oli kauttaaltaan mukavan kostea ja mielestäni oikein hyvän makuinen.
Kuorrute hieman epäonnistui. Koskakohan onnistun keittämään kunnon kinuskin kermasta ja sokerista..!? Kinuskin keittotaidossani on siis vielä paljon parantamisen varaa. Ohjeessa luki keittoajan olevan n. 20 minuuttia, mutta itselläni koko kinuski oli mennyt jo 15 minuutissa liian kovaksi. Makuunhan tuo ei vaikuttanut. Päällinen oli kaikesta huolimatta oikein hyvänmakuinen, vaikkakin aika paljon kiinteämpi kuin oli tarkoitus. Ehkä joskus voisi keitellä kinuskia vielä pari minuuttia pidempään, niin massasta saisi pyöriteltyä hyviä toffeekarkkeja.. :)
Ohje siis löytyi Yhteishyvän ruokaohjeista. Ohjeessa
halko oli koristeltu suklaaraidoilla, mutta itse jätin ne ajanpuutteen vuoksi
pois. Lisäksi muokkasin täytettä hieman. Alkuperäisessä oli lakkajogurttia,
mutta korvasin sen maustamattomalla jogurtilla ja lisäsin hieman sokeria. Hyvää
tuli :)
Lakka-valkosuklaahalko
Aineet:
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
4 rkl vehnäjauhoja
3 rkl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 dl kuohukermaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g maustamatonta jogurttia
1 rkl sokeria
0,5 dl lakkahilloa
Pohjalle:
1,5 dl lakkahilloa
Kuorrutus:
1 dl kuohukermaa
0,8 dl sokeria
0,5 dl siirappia
50 g valkosuklaata
Koristeluun:
suklaakastiketta
Ohje:
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokeri
paksuksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää vaahtoon siivilän
läpi samalla varovaisesti sekoittaen. Levitä taikina kevyesti voidellulle
leivinpaperille uunipellille. Paista noin 8-10 minuuttia. Kumoa valmis
torttupohja leivinpaperille, jonka päälle on ripoteltu sokeria. Anna pohjan
jäähtyä. Irrota pohjapaperi pohjan jäähdyttyä.
Vatkaa täytteen kerma vaahdoksi. Yhdistä kermavaahtoon
varovasti notkistettu tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja hillo. Levitä
jäähtyneelle pohjalle ensin ohut kerros hilloa ja sitten täyte. Rullaa
leivinpaperin avulla. Kääri rulla varovasti leivinpaperiin. Mikäli teet halon
hyvissä ajoin valmiiksi ennen tarjoilua, pidä sitä ensin sauma puoli ylös päin.
Käännä rulla saumapuoli alaspäin muutaman tunnin kuluttua. Näin kosteus siirtyy
tasaisesti halkoon. Pidä halkoa viileässä tarjoiluun asti.
Valmista kuorrutusta varten kinuski. Sekoita kerma,
sokeri ja siirappi kattilassa. Keitä hiljalleen, välillä sekoittaen noin 10-15 minuuttia (alk.per. 20
minuuttia) tai kunnes tippa jähmettyy kylmään veteen. Rouhi suklaa. Sulata
lopuksi suklaarouhe kinuskiin. Anna kinuskin jäähtyä ja jähmettyä hieman. Kaada
kinuski kääretortun päälle ja anna valua reunoille. Koristele poikittaisilla
suklaaraidoilla.
Herkullisen kuuloinen yhdistelmä tämäkin. Eikä kinuskin keittäminen mitään helppoa ole. Minäkään en aina onnistu. Itse olen aina yhdistänyt halkon jouluun jouluhalkon takia. Taas tuli ymmärettyä jotain-että halkoja voi tehdä muulloinkin kun jouluna. Kiitos! :)
VastaaPoistaT: Joku joka ei aina tajua kaikkea. :D
Kiitos :) Valkosuklaa, kinuski ja lakka toimivat kyllä hyvin yhdessä :) Heh. Kun luin tekstisi tajusin, etten itse ole koskaan tehnyt halkoa jouluna! :) Vaikka jouluhalosta olen usein kuullutkin puhuttavan, on se aina unohtunut Joulun lähetyessä.. Ehkä sitten ensi Jouluna ;)
PoistaIhanat ainekset tuossa halossa! Valkoinen suklaa kinuskissa tekee siitä varmaan vieläkin ihanampaa:).
VastaaPoistaItseasiassa koko leipomisajatus lähti siitä kun näin ohjeessa valkosuklaan ja kinuskin yhdessä :) Ne kuullostivat niin ihanilta yhdessä, ja sitähän ne olivatkin :P Lakka sopi niihin todella hyvin :)
Poista