perjantai 27. syyskuuta 2013

Mint-Mocca balls with Cookie Dough filling / Minttu-mokkapallot Cookie Dough -tyyppisellä täytteellä

Työkaverini söi Marianne Toffee-karkkeja ja joi samalla kahvia. Samalla hän mietiskeli ääneen yhdistelmän olevan hyvä. Minä, joka en edes juo kahvia, innostuin ajatuksesta heti! Muistin kaapissa lojuvat mintunmakuiset Candy Melts-napit, jotka aivan selvästi halusivat päästä osalliseksi leivontaan. Myös kondensoitu maito oli jo kauan kaivannut pääsyä leivontapuuhiin. Kehittelin niistä tällaisen minttukuorisen namit Cookie Dough-tyyppisellä täytteellä, jossa hieman myös kahvin makua. Nyt voin itsekin kehua kahvin ja mintun sopivan todella yhteen hyvin! :)






Tein täytteestä helpon käsin sekoitettavan version. Aiemmin vastaavanlaisessa taikinassa olen vatkannut sokerin ja voin vaahdoksi, mutta näihin palleroihin en nähnyt sen olevan tarpeellista. Hyvin onnistui! Pallojen ainoa huono puoli oli se, että lisäilin sokeria hieman jälkikäteen, jolloin se ei ehtinyt liukenemaan ja jäi hieman rouskumaan hampaisiin. "Tekstuuria" kuten työkaverini mainitsi. Varmuudeksi palloihin voisi käyttää Siro-sokeria, joka on normaalia hienojakoisempaa ja näin sulaisia täytteen joukkoon helpommin. Vein pallot työpaikalle ja ne hävisivät kumman nopeasti pöydältä..

Ja nyt on pakko tunnustaa, etten merkinnyt käyttämääni jauhomäärää heti ylös, joten ohjeen määrä on muistikuvaani perustuva. Se saattaa heittää n. 0.25 dl suuntaan jos toiseen. Kannattaa aluksi laittaa hieman pienempi määrä ja laittaa seos jääkaappiin jähmettymään. Jos seos on parin tunnin päästä liian löysää käsiteltäväksi, voi jauhoja lisäillä hieman ja laittaa kulhon uudestaan hetkeksi jääkaappiin. Massa on joka tapauksessa pehmeää ja huoneenlämpöön otettu täyte kannattaakin pyöritellä nopeasti palloiksi. Tässä tulee ohje:

Mint-Mocca candies with Cookie Dough filling / Minttu-mokkamakeinen Cookie Dough -tapaisella täytteellä

n. 36 kpl

Täyte:
1 tl espresso pikakahvijauhetta (purkista)
50 g voita sulatettuna
0.75-1 dl Siro-sokeria
1 tl vaniljasokeria
0.5 prk valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa (2.5 h)
2 dl vehnäjauhoja
0.5 mm suolaa

Päällinen:
n. 1/2 pss Mintunmakuisia Candy Melts-nappeja

Ohje:
Sekoita sokeri ja espressojauhe sulaan voihin hyvin sekoittaen. Lisää loput täytteen aineet voimakkaasti vatkaten. Kun kaikki aineet on sekaisin, laita seos jääkaappiin kiinteytymään. Muovaile kiinteytyneestä taikinasta pötkö ja leikkaa se n. 36 yhtä suureen osaan. Pyörittele palat nopeasti palloiksi ja laita takaisin jääkaappiin kohmettumaan. Massa on aika tahmeaa ja suht pehmeää. Voit myös pakastaa pallot, niin niitä on helpompi kuorruttaa. Ripottele kuitenkin pallojen alle vaikka hieman tomusokeria, sillä muuten pallot voivat jäädä tiukasti kiinni alustaansa jäädyttyään. 

Sulata Candy Melts-nappeja mikrossa välillä sekoittaen. Kasta pallot sulassa Candy Meltsissä esimerkiksi lusikan avulla ja nosta leivinpaperin päälle jähmettymään. Anna pallojen olla jääkaapissa mieluusti seuraavaan päivään, jos maltat. Säilytä pallot jääkaapissa.


6 kommenttia:

  1. Mmm. Nää kuulostaa hyvältä! Ja näyttää!
    Vastavierailulla, tuun takaskii! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä olivat todella hyviä :) Kiva kun kävit ja tervetuloa uudestaankin :)

      Poista
  2. Voi miten ihania palleroita! Nam! ;)
    Mä teen tänään noin 35 kpl popseja... Siinä pääsee varmati pyörittelyn makuun... ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Yleensä mulla pallot loppuu siinä vaiheessa kun pääsee kunnolla pyörittelyvauhtiin :)

      Poista
  3. Voi ihanuus! Miten ihmeessä sä keksit tehdä kaikkia tällaisia herkkuja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Pää on täynnä vaikka mitä leivontaideoita, mutta läheskään kaikkea en ehdi toteuttamaan varmaan ikinä. Olis kiva saada leipoa täyspäiväisesti, niin sais must do-listaa lyhennettyä ehkä sitten tämä innostus hieman tasaantuis :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...