Mutta nyt aloitetaan savulohi-sydämillä. Kirjoittelinkin aikaisemmin rukiisemman rahkavoitaikinan ohjeen blogiini ja lupasin samalla laittaa siitä tekemäni leivonnaiset tulemaan. Tässä ne ovat!
Tein näitä savulohitäytteisiä suupaloja sekä sydämen mallisiksi että pyöreiksi. Kuvissa oleviin käytin sydämen muotoista silikonista muffinivuokaa ja pyöreät tein kuten aiemmat mausteiset pepperonipiirasetkin. Kaikkiin tuli ensin alkuun tuo pieni sydän keskelle, mutta osasta nappasin sen pois, koska ne ehtivät ottaa hieman liikaa väriä juostessani kuopuksen perässä..
Kuvassa on näimmä lautasella koristeena persiljaa, vaikka sitä ei itse piirasista löytynytkään.. :)
Savulohi-sydämet
16 kpl pieniä sydämiä ja lisäksi 12 kpl pieniä pyöreitä suupaloja.
Taikina:
2/3 annosta rukiista rahkavoitaikinaa
Täyte:
300 g lämminsavustettua lohta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ruohosipuli-tuorejuustoa
50 g Aura-juustoa
50 g Fetaa
n.1-1.5 rkl kuivattua tilliä (tai 1 dl tuoretta)
n.1-1.5 rkl kuivattua ruohosipulia (tai 1 dl tuoretta)
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria
Ohje:
Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina levyksi ja ota hieman (sydän-)muffinivuoan koloja isommalla (sydän)muotilla palasia. Laita palaset (sydän-)muffinivuoan koloihin ja hieman reunoille.
Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Levitä täytettä vuoan koloihin paineltujen pohjien päälle n. 1 rkl. Leikkaa halutessasi pienet sydämet koristeeksi. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.
Hauskan näköiset!
VastaaPoista:) Oli kiva tehdä hieman erilaisia suupaloja välillä :)
PoistaSiis aivan ihanan näköisiä! Sä teet kyllä paljon sellaista josta mä tykkään :) Voisit faksailla mulle aina maistiaisia tänne Poriin, kun leivot. Ja varsinkin näitä suolaisia juttuja, kiitti ;D
VastaaPoistaMun täytyy ehdottomasti kokeilla sun rukiista rahkavoitaikinaa!
Kiitos Taru :) Pistetään faksi laulamaan ;)
PoistaMulle suolaiset leivonnaiset ovat yleensä olleet hankalia, koska niillä on ollu tapana jäädä mauttomiksi. Mutta harjoitus tekee mestarin näemmä tässäkin asiassa. Nyt ne ovat jo tosi maukkaita, ainakin omasta mielestä :) Muut voivat toki olla eri mieltä :)
Koita ihmeessä rukiista rahkavoitaikinaa. Rukiin maku pohjassa oli melko mieto, mutta näin täytteen mautkin pääsivät hyvin esille.
Hei! Eksyin blogiisi taas uudemman kerran pitkästä aikaa. Sivustosi on täynnä ihania ohjeita ja kuvia, joihin on panostettu. Jään lukemaan ja odottelemaan innolla uusia ohjeita! Omenajuustokakkua taidan kokeilla ;)
VastaaPoistaKiitos paljon kehuista Kissanminttu! Niitä on aina yhtä kiva lukea :)
PoistaMukavaa kun kävit ja löysit ohjeenkin :) Itse pidin paljon omenaisesta juustokakusta. Sen täytteen sokerisuutta muuten kannattaa säädellä omenoiden happamuuden mukaan. Siinä on se makea karamellikin, joka tuo vielä lisämakeutta, joten jos laittaa täyden sokerimäärän ei-niin-happamien omenoiden kanssa, saattaa kakusta tulla jo melko makea. Itse käytin kakussa todella happamia omenoita, mitkä toivat mukavasti pientä hapokkuutta kakkuun. Aijjai, nyt alkoi taas tehdä mieli leipoa omenasta jotain :)
Leivonnaisten kuvaaminen on mukavaa harjoittelua kuvaamiseen. Kohde ainakin pysyy paikoillaan (päinvastoin kun nuo kaksi pientä vilperttiä, joista jää vain kuvaan vana).. Näin kesällä on vielä luonnonvaloakin, niin kuvanlaatu pysyy aika hyvänä. Saas nähdä miten käy, jos ja kun alkaa räpsiä kuvia talven lähestyessä ja ilmojen pimetessä salamalla..