maanantai 9. syyskuuta 2013

Savulohi-sydämet

Viikonloppuna vietimme kuopuksemme 1-vuotissyntymäpäivää. Niin se aika vain menee, huimaa vauhtia, viuh vaan. Ja niin menivät juhlatkin. Juuri kun ehtivät alkaa, ne jo loppuivat. Synttäreitä juhlitaan kahtena peräkkäisenä viikonloppuna, joten ensi viikonloppuna olisi luvassa uudet juhlat ja uudet tarjottavat. Mutta ennen sitä luvassa tämän viikonlopun juhlatarjoilua. Tulossa näiden savulohi-sydämien lisäksi mm. paljon kehuttu aurajuustopiirakka, ihastuttava pepperonipiirakka, ricotta-savulohitäyte tötteröihin/palttoonapeille, suklaakeksit kinuskisydämellä(!), minttusuklaafudget, ihailuja kerännyt fazerina-suklaakakku ja puolukkatäytteinen täytekakku.

Mutta nyt aloitetaan savulohi-sydämillä. Kirjoittelinkin aikaisemmin rukiisemman rahkavoitaikinan ohjeen blogiini ja lupasin samalla laittaa siitä tekemäni leivonnaiset tulemaan. Tässä ne ovat!




Tein näitä savulohitäytteisiä suupaloja sekä sydämen mallisiksi että pyöreiksi. Kuvissa oleviin käytin sydämen muotoista silikonista muffinivuokaa ja pyöreät tein kuten aiemmat mausteiset pepperonipiirasetkin. Kaikkiin tuli ensin alkuun tuo pieni sydän keskelle, mutta osasta nappasin sen pois, koska ne ehtivät ottaa hieman liikaa väriä juostessani kuopuksen perässä..

Kuvassa on näimmä lautasella koristeena persiljaa, vaikka sitä ei itse piirasista löytynytkään.. :)

Savulohi-sydämet

16 kpl pieniä sydämiä ja lisäksi 12 kpl pieniä pyöreitä suupaloja. 

Taikina:
2/3 annosta rukiista rahkavoitaikinaa

Täyte:
300 g lämminsavustettua lohta
100 g maustamatonta tuorejuustoa
100 g ruohosipuli-tuorejuustoa
50 g Aura-juustoa
50 g Fetaa
n.1-1.5 rkl kuivattua tilliä (tai 1 dl tuoretta)
n.1-1.5 rkl kuivattua ruohosipulia (tai 1 dl tuoretta)
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria

Ohje:
Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina levyksi ja ota hieman (sydän-)muffinivuoan koloja isommalla (sydän)muotilla palasia. Laita palaset (sydän-)muffinivuoan koloihin ja hieman reunoille.

Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin. Levitä täytettä vuoan koloihin paineltujen pohjien päälle n. 1 rkl. Leikkaa halutessasi pienet sydämet koristeeksi. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. :) Oli kiva tehdä hieman erilaisia suupaloja välillä :)

      Poista
  2. Siis aivan ihanan näköisiä! Sä teet kyllä paljon sellaista josta mä tykkään :) Voisit faksailla mulle aina maistiaisia tänne Poriin, kun leivot. Ja varsinkin näitä suolaisia juttuja, kiitti ;D
    Mun täytyy ehdottomasti kokeilla sun rukiista rahkavoitaikinaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Pistetään faksi laulamaan ;)

      Mulle suolaiset leivonnaiset ovat yleensä olleet hankalia, koska niillä on ollu tapana jäädä mauttomiksi. Mutta harjoitus tekee mestarin näemmä tässäkin asiassa. Nyt ne ovat jo tosi maukkaita, ainakin omasta mielestä :) Muut voivat toki olla eri mieltä :)

      Koita ihmeessä rukiista rahkavoitaikinaa. Rukiin maku pohjassa oli melko mieto, mutta näin täytteen mautkin pääsivät hyvin esille.

      Poista
  3. Hei! Eksyin blogiisi taas uudemman kerran pitkästä aikaa. Sivustosi on täynnä ihania ohjeita ja kuvia, joihin on panostettu. Jään lukemaan ja odottelemaan innolla uusia ohjeita! Omenajuustokakkua taidan kokeilla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kehuista Kissanminttu! Niitä on aina yhtä kiva lukea :)

      Mukavaa kun kävit ja löysit ohjeenkin :) Itse pidin paljon omenaisesta juustokakusta. Sen täytteen sokerisuutta muuten kannattaa säädellä omenoiden happamuuden mukaan. Siinä on se makea karamellikin, joka tuo vielä lisämakeutta, joten jos laittaa täyden sokerimäärän ei-niin-happamien omenoiden kanssa, saattaa kakusta tulla jo melko makea. Itse käytin kakussa todella happamia omenoita, mitkä toivat mukavasti pientä hapokkuutta kakkuun. Aijjai, nyt alkoi taas tehdä mieli leipoa omenasta jotain :)

      Leivonnaisten kuvaaminen on mukavaa harjoittelua kuvaamiseen. Kohde ainakin pysyy paikoillaan (päinvastoin kun nuo kaksi pientä vilperttiä, joista jää vain kuvaan vana).. Näin kesällä on vielä luonnonvaloakin, niin kuvanlaatu pysyy aika hyvänä. Saas nähdä miten käy, jos ja kun alkaa räpsiä kuvia talven lähestyessä ja ilmojen pimetessä salamalla..

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...