Laitoin muffineihin nesteeksi jääkaapissa kököttänyttä
appelsiini-mango-mehua. Vaikka muffini itsessään maistui mukavan hennon
hedelmäiselle, halusin tehdä siihen vielä jonkin sopivan päällisen.
Jääkaapista käteen tarttui Lemon Curd-purkki ja päätös oli valmis. Lemon
Curd-kuorrute oli kuitenkin sen verran voimakkaan sitruunainen, että
sen alta muffinin
hennon hedelmäistä makua ei enää kuitenkaan erottanut, vaan
yleisvaikutelma oli sitruunainen. Hyviä joka tapauksessa :)
Lemon curd-kuorrute jäi hieman löysemmäksi kuin halusin, se pysyi juuri ja juuri muffinin päällä. Kuorrutteen maku oli kuitenkin hyvä. Muffinit itsessään ovat maidottomat ja maistuivat toki hyviltä myös ilman kuorrutusta. Nämä olivat aika kivoja, pieni, meheviä suupaloja :) Myös nämä pääsivät työpaikalle ja katosivat pöydältä työpäivän aikana.
Lemon curd-kuorrute jäi hieman löysemmäksi kuin halusin, se pysyi juuri ja juuri muffinin päällä. Kuorrutteen maku oli kuitenkin hyvä. Muffinit itsessään ovat maidottomat ja maistuivat toki hyviltä myös ilman kuorrutusta. Nämä olivat aika kivoja, pieni, meheviä suupaloja :) Myös nämä pääsivät työpaikalle ja katosivat pöydältä työpäivän aikana.
Mehevät tropical muffinit
n.48 minimuffinia tai 12 isoa
n.48 minimuffinia tai 12 isoa
Aineet:
2.5 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
2 munaa
1 dl appelsiini-mango-mehua
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1.5 dl hienoksi raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutus:
50 g Lemon curd-tahnaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
25 voita sulatettuna
Ohje:
Sekoita fariinisokeri, öljyä, mehu ja munat keskenään
hyvin sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet hyvin sekoittaen,
älä kuitenkaan vatkaa sen enempää kuin tarpeen. Sekoita joukkoon lopuksi
kesäkurpitsaraaste nopeasti sekoittaen. Jaa taikina voideltuihin minimuffinipellin
koloihin.
Paista 175 asteessa n. 12 minuuttia, kunnes muffinit
tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Varo paistamasta liikaa, ettei
muffinit suotta kuivu. Anna jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne
sen jälkeen pois. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorrutteen lisäämistä.
Tee kuorrutus. Sekoita kuorrutuksen aineet sekaisin. Seos
on melko juoksevaa. Laita tarvittaessa kuorrute hetkeksi jääkaappiin, niin se jähmettyy
hieman ja on helpommin levitettävissä.
Nam tässä muffinssit minun makuun!
VastaaPoistaMukava kuulla! :) Nämä olivat mielestäni oikein hyviä :)
Poista