Tässä ihana intensiivisen suklainen browniesohje. Valtava mutakakku-/brownieshimo oli vaivannut jo pidemmän aikaa, eikä siihen ole auttanut korvaavien suklaaleivonnaisten teko. Useissa blogeissa oli vilahdellut tumman suklaan ja puolukan yhdistelmä. Esimerkiksi Koiranpentu leipoo -blogista löytyi ihanan oloinen mutakakkumainen puolukka-suklaakakku ja Taikakakkujen Taru leipoi kauniin ja herkullisen näköisen puolukkajuustokakun brownies-pohjalla. Puolukka ja valkosuklaahan ovat mitä parhain pari, mutten oli koskaan edes kuvitellut puolukoita tumman suklaan kanssa. Tämä yhdistelmä pyöri mielessäni useamman päivän ja pakkohan se oli testata.
Olen erittäin iloinen, että tein näitä, sillä löysin mielettömän hyvän makuparin. Puolukka ja tumma suklaa sopivat todella hyvin yhteen! Myös työpaikalla browniekset saivat kehuja, erityisesti tumman suklaan ystäviltä :) Puolukka ei itsessään maistunut oikeastaan millekkään, vaan se toi brownies-paloihin ihanaa raikkautta ja hieman suklaaseen sopivaa happamuutta. Puolukoita olisi voinut olla vaikka hieman enemmänkin :) Brownies oli ihanan suklaista, pehmeää ja kosteaa, juuri sellaista mistä pidän. Kuvissa browniespalat näyttävät mielestäni kuivemmilta, mitä ne todellisuudessa olivat. Nämä suorastaan sulivat suuhun kun niitä puraisi. Suosittelen ehdottomasti koittamaan näitä suklaahampaan kolotukseen. Ja miksei muutenkin :) Näillä suklaisilla herkkupaloilla mutakakkuhimokin vihdoin lähti :)
Käytin osaksi vahvaa 70% suklaata, eikä piirakasta näin tullu liian makea, vaan intensiivisen suklainen. Suklaata voi säädellä makumieltymyksensä mukaan. Laittamalla esim. pelkkää taloussuklaata, saa makeamman ja ei-aivan-niin-täyteläisen-suklaisen lopputuloksen.
(Otin kuvat myöhään illalla loisteputkivalon alla ja niiden värisävy oli hieman hankala saada vastaamaan todellista. Aluksi kuvat olivatkin vihreitä, ja pienen säädön jälkeen sävy vaihtui puna-keltaseen..)
Koosta riippuen n. 30 kpl
Aineet:
200 g voita
300 g tummaa suklaata (200 g Lidlin 70%, 100 g n. 45%)
2 dl sokeria
2 dl fariinisokeria
5 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0.5 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria
3-4 dl + 1 dl pakastepuolukoita (laitoin 3dl + 0.5 dl)
1 rkl vehnäjauhoja
Ohje:
Laita pilkottu voi ja suklaat kulhoon ja sulata mikrossa varovasti välillä sekoittaen. Lisää joukkoon sokerit. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi sekaan jauhot, leivinjauhe ja suola ja sekoittele käännellen. Sekoita 3-4 dl puolukoita ja 1 rkl vehnäjauhoja keskenään ja lisää nopeasti taikinaan käännellen. Vehnäjauhot auttavat puolukoita pysymään taikinassa paikoillaan, eivätkä puolukat painu niin helpolla pohjalle. Kaada taikina n. 20 x 30cm kokoiselle leivinpaperoidulle pellille. Ripottele päälle vielä n. 1 dl puolukoita. Paista 180 asteessa
alatasolla n.30-35 min., kunnes keskelle tökättyyn tikku tulee miltei puhtaana ulos. Piirakka saa jäädä kosteaksi, hieman mutakakkumaiseksi. Jos maltat, anna piirakan levätä seuraavaan päivään jääkaapissa. Nauti pelkiltään tai vaikka kermavaahdon tai fariinisokerilla maustetun kermavaahdon kera.
Voi miten herkullisen näköistä ja ihanat kuvat:)
VastaaPoistaKiitos :) Nämä olivat todella ihania suklaisia paloja :)
PoistaItse tein juuri vähän aikaa sitten samantapaisia ja ne oli niin hyviä. Tosi herkullisen näköisiä on nuokin. =)
VastaaPoistaItseasiassa tuo mun mutakakkuhimo tarttui mukaan siellä sun blogissa käydessä, kun näin sen sun puolukkaisen suklaakakun :) Tämä oli kyllä ehdottomasti parhaimpia brownies-leivoksia mitä oon tehnyt tai maistanut :) Suklaannälkäkin lähti ainakin toistaiseksi :)
PoistaIhanan mehevännäköinen pohja ja jos kuva vielä valehtelee niin on se varmasti tosi mehevää :) Uskomattoman hyvä yhdistelmä tuo suklaa ja puolukka on!
VastaaPoistaKyllä nuo kuvat vaan valehtevat :) Kannattaa tehdä ja maistaa niin tietää mistä puhun ;) Yllätyin ihan tosissani puolukan ja tumman suklaan yhteensopivuudesta. Nyt niitä tulee taatusti jatkossa käytettyä enemmänkin yhdessä :)
PoistaIhanan herkullisen näköisiä! Puolukat ei vaan ole mun juttuni, mutta muuten tämä kuulostaa ja näyttää kokeilun arvoiselta. Milloinkohan sitä ehtisi? :)
VastaaPoistaKiitos :) Tässä ei tuo puolukka oikeastaan edes maistunut, mutta kyllä tämän voi toki ilmankin tehdä :) Ohje on tosi helppo ja nopsa, suosittelen koittamaan :)
PoistaNäitä oli pakko kokeilla, ja oi voi miten voikaan puolukka maistua niin hyvältä! Lurps, taivaallinen ohje! Meillä viimeiset palat näitä brownieseja syötiin kolmantena päivänä leipomisesta, ja edelleen olivat meheviä ja hyvänmakuisia :) Ylistän sinun blogiasi muutenkin, kaikki reseptit ovat ihanan herkullisen kuuloisia ja muutamia olen jo testannut itsekkin. Ja kaikki blogiarkistot olen lukenut läpi :D Kiitos siis tuhannesti sinulle inspiroivasta blogista! :)
VastaaPoistaKiitos paljon maria aivan ihanasta kommentistasi :) Tuo on ihana kuulla, että olet tykästynyt blogiini ja saat täältä inspiksiä leivontaan. Bloggaaminen on tietyllä tavalla ehkä melko yksinäistäkin puuhaa, ja harvoin kuulee ihmisten mielipiteitä, joten kaikki kommentit ovat kullanarvoisia. Tämä kyllä piristi päivääni rutkasti! Kiitos! :D Niin ja todella hienoa kuulla, että nämä ihanat suklaiset herkkupalat maistuivat myös teille :)
PoistaAivan mahtavan makuisia brownieita tuli!:) Puolukasta en ole koskaan tykännyt, mutta näihin sopii erittäin hyvin! Muutenkin sun blogissasi on tosi kivan oloisia reseptejä, täytyy kokeilla muitakin:).
VastaaPoistaKiitos tiude :) Todella mukava kuulla, että pidit näistä puolukasta huolimatta! Puolukka ja suklaa tukevat toisiaan aivan mahdottoman hyvin. Hienoa, jos löydät blogistani muitakin testailtavia ohjeita :D
Poista