keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Pepperonihyrrät

Mulla on näimmä menossa pepperonikausi. Ei riitä että siivuja napsii suoraan paketista suuhunsa aina jääkaapin oven avatessaan, vaan sitä uppoaa myös leivonnaisiin vähän väliä. Eipä siinä mitään, hyvinhän se näihin hyrriin sopii :)


En suunnitellut etukäteen edes tekeväni näitä. Aloin tutkailemaan kaappien sisältöä tarkemmin vasta siinä vaiheessa, kun lohisydämistä jäi taikinaa yli ja halusin käyttää sen johonkin. Vaikka paprika sopii mielestäni erinomaisesti pepperonin kanssa yhteen, saivat pepperonit paprikan puuttuessa tällä kertaa kaverikseen ananasta. Eipä ollut hullumpi yhdistelmä sekään, mutta paprikaiset versiot vievät mielestäni silti voiton.

Pepperonihyrrät

n. 20 kpl

Taikina:
1/2 annosta rukiista rahka-voitaikinaa

Täyte:
75 g pepperonia
150 g aurinkokuivattu tomaatti-tuorejuustoa
1.5 dl pieneksi pilkottuna persiljaa
2 ananasrengasta hienonnettuna
1/3 pkt Aurajuustoa

Ohje:
Tee rahka-voitaikina täältä löytyvän ohjeen mukaan.

Pilko pepperoni pieniksi paloiksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Kaulitse rahkavoitaikinalevy ohueksi levyksi. Levitä täyte päälle ja rullaa kuten kääretorttu. Pilko n. 1.5 cm palasia. Laita palat leivinpaperoidulle uunipellille tai muffinivuoan koloihin. Muffinivuoassa saat hyrrät pysymään helpommin muodossaan kypsymisen aikana.

Paista 200 asteessa n. 10-15 minuuttia, kunnes hyrrät alkavat saada hieman väriä pintaansa. Maistuvat niin lämpiminä kuin kylminäkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...