Yksi viikonlopun juhlatarjottavista oli tämä ihana
aurajuustopiirakka, joka sai lisämakua savujuusto-kermasta. Tätä kehuttiin
useammankin vieraan toimesta ja tämä oli kyllä todella hyvää. Ehdottomasti yksi
lempipiirakoista tällä hetkellä!
Kuvia ei valitettavasti tullut otettua kuin tämä, mutta
sisältä piirakka näyttää suunnilleen samalta kuin aiemmin tekemäni
vastaavanlainen juustopiirakka.
Tämä on todella helppo tehdä. Aineksia ei ole kuin kourallinen, mutta maku
sitäkin mahtavampi :)
Savunen aurajuustopiirakka
n. 24-28 cm pyöreään piirakkavuokaan
Pohja:
1/2 annosta rahkavoitaikinaa
Täyte:
1 pkt (=170g) Aurajuustoa murustettuna
170 g punaleima-emmentalia raastettuna
3 munaa
3 dl savujuusto-kermaa
mustapippuria rouhittuna myllystä
Ohje:
Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse se
ohueksi levyksi ja nosta levy piirakkavuoan päälle. Painele taikina reunoille
ja leikkaa ylimääräiset taikinat pois. Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet
sekaisin ja kaada pohjan päälle. Leikkaa halutessasi ylijääneestä taikinasta
piirakan pinnalle koristeita.
Paista piirakkaa 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes
pinta on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt. Piirakka maistuu sekä
lämpimänä, että jäähtyneenä, mutta on mielestäni parasta hieman lämpimänä.
Kuulostaa tosi hyvältä, kun täytteeseen tulee monta hyvää juustoa.:)
VastaaPoistaJuustot sopivat mielestäni todella hyvin suolaisiin leivonnaisiin. Tästä juustoisesta piirakasta tuli kertaheitolla yksi lempipiirakoista :)
PoistaSuolaiset piirakat on kyllä niin hyviä. Nuo juustot kuulostaa niin herkulliselle. Juustot on ruoka-aineista mielestäni niitä yhtiä parhaista. :) Herkullisen näköistä piirakkaa myös.
VastaaPoistaJuustot ovat tosiaan herkkua, sekä piirakassa että pelkiltään nautittuna :) Eipä piirakka näimmä muuta tarvikaan kuin paljon hyviä juustoja :P
PoistaKiitos Napsu58 :)