keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Aurajuustopiirakka



Yksi viikonlopun juhlatarjottavista oli tämä ihana aurajuustopiirakka, joka sai lisämakua savujuusto-kermasta. Tätä kehuttiin useammankin vieraan toimesta ja tämä oli kyllä todella hyvää. Ehdottomasti yksi lempipiirakoista tällä hetkellä!



Kuvia ei valitettavasti tullut otettua kuin tämä, mutta sisältä piirakka näyttää suunnilleen samalta kuin aiemmin tekemäni vastaavanlainen juustopiirakka. Tämä on todella helppo tehdä. Aineksia ei ole kuin kourallinen, mutta maku sitäkin mahtavampi  :)

Savunen aurajuustopiirakka

 n. 24-28 cm pyöreään piirakkavuokaan
 
Pohja:
1/2 annosta rahkavoitaikinaa
                                    
Täyte:
1 pkt (=170g) Aurajuustoa murustettuna
170 g punaleima-emmentalia raastettuna
3 munaa
3 dl savujuusto-kermaa
mustapippuria rouhittuna myllystä

Ohje:
Tee rahkavoitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse se ohueksi levyksi ja nosta levy piirakkavuoan päälle. Painele taikina reunoille ja leikkaa ylimääräiset taikinat pois. Tee täyte sekoittamalla kaikki aineet sekaisin ja kaada pohjan päälle. Leikkaa halutessasi ylijääneestä taikinasta piirakan pinnalle koristeita.

Paista piirakkaa 175 asteessa n. 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä ja täyte hyytynyt. Piirakka maistuu sekä lämpimänä, että jäähtyneenä, mutta on mielestäni parasta hieman lämpimänä. 

4 kommenttia:

  1. Kuulostaa tosi hyvältä, kun täytteeseen tulee monta hyvää juustoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustot sopivat mielestäni todella hyvin suolaisiin leivonnaisiin. Tästä juustoisesta piirakasta tuli kertaheitolla yksi lempipiirakoista :)

      Poista
  2. Suolaiset piirakat on kyllä niin hyviä. Nuo juustot kuulostaa niin herkulliselle. Juustot on ruoka-aineista mielestäni niitä yhtiä parhaista. :) Herkullisen näköistä piirakkaa myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juustot ovat tosiaan herkkua, sekä piirakassa että pelkiltään nautittuna :) Eipä piirakka näimmä muuta tarvikaan kuin paljon hyviä juustoja :P

      Kiitos Napsu58 :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...