tiistai 24. syyskuuta 2013

Koko Suomi Leipoo evästä - Chocolate nut pizza / Suklaa-pähkinäpizza


Äitini oli tulossa eilen käymään ja muutaman päivän jyllännyt suklaanhimoni jatkui. Aikaa ei kuitenkaan ollut kaipaamani mutakakun tekoon (tai sen vetäytymiseen), vaan leivottavan piti olla todella nopea tehdä sekä heti pian syötävissä. Muistin aiemmin tekemäni omenapitsan ja mieleni teki koittaa vastaavanlaista suklaasta. Tällä kertaa vain minulla ei ollut aikaa edes erillisen pohjan tekoon, joten tein nopean sekoitettavan taikinan, johon lisäilin pähkinöitä, suklaata ja kermakarkkeja ja eikun "pizza" pannulle paistumaan.. Päälle ripottelin uunistaoton jälkeen vielä hieman valkosuklaata "juustoraasteeksi" :)

Tämä on niin nopea ja helppo tehdä, että ehkä leivon pizzan heti tänään illalla uudestaan nauttiakseni sitä telkkarin ääressä muiden leivontaa jänskäten ja ihaillen. Tänä iltana nimittäin pitkä odotus vihdoin palkitaan, kun Koko Suomi Leipoo alkaa! En yleensä edes katsele telkkaria, mutta leivontaohjelmat pitää nähdä ja telkkari on tästä päivästä eteenpäin tiistai-iltaisin varattu vain minulle! :D Nyt jännätään miten useiden muiden leivontabloggaajien käy kisassa ja miten koko Suomi leipoo :) Muistakaa katsoa! :)




Pizza on vähän niin kuin iso keksi :) Reunoilta rapea ja keskeltä pehmeä ja kostea sekä kauttaaltaan hieman sitkeä. Se on parasta lämpimänä tarjoiltuna, mutta maistuu myös kylmänä. Tätä pizzaa pystyy helposti muokkaamaan makunsa mukaiseksi. Suklaana voi käyttää haluamaansa suklaata, vaikka värikkäitä m&m karkkeja. Mukaan voi ripotella vaikka kuivattuja hedelmiä (karpalot nam!), jättää pähkinät pois tai laittaa vaikka tuplamäärän lehmäkarkkeja (nam!), ihan mielensä mukaan! Tässä käyttämäni ohje:

Chocolate nut pizza / Suklaa-pähkinäpizza

Aineet:
75 g leivinmargariinia sulatettuna
0.75 dl sokeria
0.5 dl fariinisokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1.5 dl kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
1 muna

100 g suklaata pilkottuna (n. 75 g tummaa suklaata, 25 g maitosuklaata)
120 g pehmeitä lehmäkarkkeja pienennettynä
1 dl X-tra suolapähkinöitä

Pinnalle:
30-40 g valkosuklaata

Ohje:
Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokerit. Lisää loput aineet (ei suklaita eikä pähkinöitä) nopeasti sekoittaen. Sekoita joukkoon vielä yli puolet pilkotuista suklaista, lehmäkarkeista ja pähkinöistä. Levitä seos n.22 cm ympyräksi leivinpaperoidulle pellille. Jätä hieman reunoille leviämisvaraa, sillä pizza leviää uunissa jonkin verran. Ripottele päälle vielä loppu suklaarouhe, lehmäkarkit ja pähkinät. Paista 175 asteessa  n. 17 minuuttia, kunnes pizza alkaa saamaan väriä pintaansa. Raasta valkosuklaa juustohöylällä tai raastimella. Ripottele valkosuklaa kuuman pizzan pintaan. Anna jäähtyä pellillä n. varttin ajan. Nauti lämpimänä. Tai kylmänä, mikäli pizzaa sattuu jäämään :)


6 kommenttia:

  1. Löysin tämän blogin pari tuntia sitten ja nyt on must do-lista loppuvuodeksi täynnä ;) Huomenna menee heti kokeiluun sämpylät leivinjauheella. Ihania ohjeita sinulla, kiitos niistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista :) Mukavaa että olet löytänyt paljon mieluisia ohjeita :) Mullakin must do-lista on jo ihan piukassa ja lista vaan kasvaa koko ajan ;)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä reseptiltä! :) Seurasin kyllä ohjelmaa eilen, mutta vain viimeiset 20 minuuttia kun kerkesin töistä kotiin. Eli katsomoa vahatessa menee tämä aamu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse pidin tästä kovin, ja maistuihan se myös muille apajille päässeille ;)

      Mulle iski ohjelmaa katsoessa entistä kovempi leivontahimo. Siellä leivottiin ensin tiikerikakku ja oli jännä huomata miten samalla ohjeella syntyi niin paljon erilaisia kakkuja. Nyt tekisi mieli testata miten itseltä onnistuu, reseptikin löytyy samanlaisena mtv3 sivuilta :) Tosin kotikeittiössä tilannekin on eri kun kamerat eivät ole häiritsemässä keskittymistä..

      Poista
  3. Tämä oli todella hyvä resepti, olen jo useaan kertaan testannut. Huippu jälkiruokatarjottava ruokavieraille vaniljajätskin kans! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Eve kommentistasi :) Tosi mukava kuulla, että pitsa on maistunut jo useampaankin kertaan. Jäätelölisä kuullostaa ihan mahdottoman hyvältä! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...