Äitini oli tulossa eilen käymään ja muutaman päivän jyllännyt suklaanhimoni jatkui. Aikaa ei kuitenkaan ollut kaipaamani mutakakun tekoon (tai sen vetäytymiseen), vaan leivottavan piti olla todella nopea tehdä sekä heti pian syötävissä. Muistin aiemmin tekemäni omenapitsan ja mieleni teki koittaa vastaavanlaista suklaasta. Tällä kertaa vain minulla ei ollut aikaa edes erillisen pohjan tekoon, joten tein nopean sekoitettavan taikinan, johon lisäilin pähkinöitä, suklaata ja kermakarkkeja ja eikun "pizza" pannulle paistumaan.. Päälle ripottelin uunistaoton jälkeen vielä hieman valkosuklaata "juustoraasteeksi" :)
Tämä on niin nopea ja helppo tehdä, että ehkä leivon pizzan heti tänään illalla uudestaan nauttiakseni sitä telkkarin ääressä muiden leivontaa jänskäten ja ihaillen. Tänä iltana nimittäin pitkä odotus vihdoin palkitaan, kun Koko Suomi Leipoo alkaa! En yleensä edes katsele telkkaria, mutta leivontaohjelmat pitää nähdä ja telkkari on tästä päivästä eteenpäin tiistai-iltaisin varattu vain minulle! :D Nyt jännätään miten useiden muiden leivontabloggaajien käy kisassa ja miten koko Suomi leipoo :) Muistakaa katsoa! :)
Aineet:
75 g leivinmargariinia sulatettuna
0.75 dl sokeria
0.5 dl fariinisokeria
1.5 dl vehnäjauhoja
1 rkl perunajauhoja
1.5 dl kaurahiutaleita
1/3 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
0.5 tl soodaa
0.5 tl leivinjauhetta
1 muna
100 g suklaata pilkottuna (n. 75 g tummaa suklaata, 25 g maitosuklaata)
120 g pehmeitä lehmäkarkkeja pienennettynä
1 dl X-tra suolapähkinöitä
Pinnalle:
30-40 g valkosuklaata
Ohje:
Sekoita sulatetun rasvan joukkoon sokerit. Lisää loput aineet (ei suklaita eikä pähkinöitä) nopeasti sekoittaen. Sekoita joukkoon vielä yli puolet pilkotuista suklaista, lehmäkarkeista ja pähkinöistä. Levitä seos n.22 cm ympyräksi leivinpaperoidulle pellille. Jätä hieman reunoille leviämisvaraa, sillä pizza leviää uunissa jonkin verran. Ripottele päälle vielä loppu suklaarouhe, lehmäkarkit ja pähkinät. Paista 175 asteessa n. 17 minuuttia, kunnes pizza alkaa saamaan väriä pintaansa. Raasta valkosuklaa juustohöylällä tai raastimella. Ripottele valkosuklaa kuuman pizzan pintaan. Anna jäähtyä pellillä n. varttin ajan. Nauti lämpimänä. Tai kylmänä, mikäli pizzaa sattuu jäämään :)
Löysin tämän blogin pari tuntia sitten ja nyt on must do-lista loppuvuodeksi täynnä ;) Huomenna menee heti kokeiluun sämpylät leivinjauheella. Ihania ohjeita sinulla, kiitos niistä.
VastaaPoistaKiitos kommentista :) Mukavaa että olet löytänyt paljon mieluisia ohjeita :) Mullakin must do-lista on jo ihan piukassa ja lista vaan kasvaa koko ajan ;)
PoistaKuulostaa hyvältä reseptiltä! :) Seurasin kyllä ohjelmaa eilen, mutta vain viimeiset 20 minuuttia kun kerkesin töistä kotiin. Eli katsomoa vahatessa menee tämä aamu ;)
VastaaPoistaKiitos :) Itse pidin tästä kovin, ja maistuihan se myös muille apajille päässeille ;)
PoistaMulle iski ohjelmaa katsoessa entistä kovempi leivontahimo. Siellä leivottiin ensin tiikerikakku ja oli jännä huomata miten samalla ohjeella syntyi niin paljon erilaisia kakkuja. Nyt tekisi mieli testata miten itseltä onnistuu, reseptikin löytyy samanlaisena mtv3 sivuilta :) Tosin kotikeittiössä tilannekin on eri kun kamerat eivät ole häiritsemässä keskittymistä..
Tämä oli todella hyvä resepti, olen jo useaan kertaan testannut. Huippu jälkiruokatarjottava ruokavieraille vaniljajätskin kans! :)
VastaaPoistaKiitos Eve kommentistasi :) Tosi mukava kuulla, että pitsa on maistunut jo useampaankin kertaan. Jäätelölisä kuullostaa ihan mahdottoman hyvältä! :D
Poista