Jääkaapissa oli jo pitkään pyöriskellyt savuporo-tuorejuusto, jonka parasta ennen päiväys oli just eikä melkein. Hukkasin sen tähän savukinkkua ja paprikaa sisältävään maukkaaseen piirakkaan. Maistelin tuorejuustoa sisältävää kinkkupiirakkaa ensimmäistä kertaa naapurini luona keväällä ja ihastuin sen täyteläiseen ja kermaisan pehmeään suutuntumaan heti. Tuon jälkeen olen käyttänyt tuorejuustoja liki kaikissa suolaisissa piirakoissa ja muussakin ruoanlaitossa. Se sopii moneen paikkaan. Myös tämä piirakka löytyi juhlapöydästä ja oli mielestäni yksi sen hetken parhaista suolaisista tarjottavista.
Samalla kun väsäsin piirakkaa, testasin pohjaksi Kaarina Roinisen kirjasta löytämääni kermaviili-voitaikinaa. Se sopii piirakkaan mielestäni oikein hyvin. Kaulitsin pohjan tarkoituksella suht ohueksi, sillä haluan täytteen olevan piirakassa selvässä pääosassa ja pohjan vain tukevan täytettä. Pohja ei ollut niin rasvaisen tuntuinen kuin pelkkää rasvaa ja jauhoja sisältävät pohjat. Lisään pohjan ohjeen piirakkataikinat-osioon hieman myöhemmin. Edit. 23.11.2013. Lisäsin ohjeeseen linkin suoraan kermaviili-voitaikinan ohjeeseen.
Savukinkkupiirakka
Savukinkkupiirakka
n. 24-27 cm piirakkavuokaan
Pohja:
1/2 annosta Kermaviili-voitaikinaa
Aineet:
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna (tai 0.5 tl
valkosipulijauhetta)
1 sipuli pieneksi pilkottuna
1 prk (á 200 g) savuporotuorejuustoa
1 prk (á 200 g) savuporotuorejuustoa
2 pientä paprikaa
100g savukinkkua pienennettynä
2 munaa
125 g (n.2 5 dl raastettuna) punaleima emmental-juustoraastetta
100g savukinkkua pienennettynä
2 munaa
125 g (n.2 5 dl raastettuna) punaleima emmental-juustoraastetta
1 dl Emmental-ruokakermaa
1 rkl kuivattua persiljaa (tai n.0.5 dl tuoretta persiljaa
hienonnettuna)
1 mm suolaa
1 mm suolaa
mustapippuria
Ohje:
Tee kermaviili-voitaikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohuehkoksi ja nosta se piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
Pilko paprikoista muutama isompi puolirengas (koristeeksi).
Pilko loput paprikat pieniksi paloiksi.. Pehmennä pieniä paprikan palasia mikrossa
parisen minuuttia.
Ota sivuun isommat, puolirenkaan muotoiset paprikanpalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkavuokaan. Lisää päälle loput paprikan palat. Paista 200 asteessa n. 30-35min., kunnes piirakka alkaa saamaan väriä pintaansa ja täyte hyytynyt.
Ota sivuun isommat, puolirenkaan muotoiset paprikanpalat. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakkavuokaan. Lisää päälle loput paprikan palat. Paista 200 asteessa n. 30-35min., kunnes piirakka alkaa saamaan väriä pintaansa ja täyte hyytynyt.
Herkullisen näköistä ja kuuloista piirakkaa! On myös tosi kaunis ja osaat ottaa tosi hienoja kuvia. :)
VastaaPoistaKiitos paljon kehuista Napsu58! :) Tämä oli hyvää, tykkäsin paljon! Kuvaamista koitan harjoitella mahdollisimman paljon, välillä onnistuu paremmin, välillä huonommin. Mutta kehitystä on tapahtunut, niin kuvaamisessa kuin leivonnassakin :)
PoistaNyt on tämä Suklaapossun resepti testattu :) oli oikein hyvää! T.Hanna
VastaaPoistaKiitos Hanna :) Todella mukava kuulla, että piirakka maistui :)
Poista