Ohje on jälleen helppo "sekoita aineet keskenään"-tyylinen. Ensipuraisulla olisin kyllä luullut, että vähintään taikinan munat ja sokeria olisi vaahdotettu, muffini oli sen verran ilmava. Päällinen oli sen verran suklaista, että näistä olisi hyvin voinut tehdä minimuffineita; sitten niitä olisi ehkä pystynyt syömään useammankin kuin vain yhden :)
Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella
12 kpl isoja muffineita tai n.48 kpl minimuffineita
Aineet:
2.5 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
2 munaa
1 dl piimää
3.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl kaakaojauhetta
1.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
2 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa
Kuorrutus (riittää
pursottamalla n.7 muffinin päälle):
175 g tummaa suklaata (n.50%)
25 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
(2-3 rkl maitoa pehmeämmän lopputuloksen saavuttamiseksi)
(2-3 rkl maitoa pehmeämmän lopputuloksen saavuttamiseksi)
Ohje:
Vatkaa fariinisokeri, öljyä, piimä ja munat keskenään
kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen,
älä kuitenkaan vatkaa sen enempää kuin tarpeen. Sekoita joukkoon lopuksi
kesäkurpitsaraaste nopeasti sekoittaen. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin.
Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia (pidin 18
minuuttia), kunnes muffini tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Anna
jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna
jäähtyä kunnolla ennen kuorutteen lisäämistä.
Tee kuorrute. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa varovasti aina välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen
pehmeä voi. Vatkaa voimakkaasti mukaan notkistettu tuorejuusto ja lisää
lopuksi vielä tomusokeri. Kuorrutuksesta tulee melko kova, joten jos haluat pehmeämmän päällisen, vatkaa joukkoon vielä maito. Levitä seos lusikalla muffinien päälle tai laita se pursotuspussiin
ja pursottele muffinien päälle. Jos seos on kovin juoksevaa, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.
Itse pursottelin kuorrutteen vain 5 muffinin päälle ja levitin loppuihin. Alla vielä muutama kuva kumpaisestakin tyylistä :)
Itse pursottelin kuorrutteen vain 5 muffinin päälle ja levitin loppuihin. Alla vielä muutama kuva kumpaisestakin tyylistä :)
Olen nyt innoissani koitettuani näitä. Kesäkurpitsaa ei todellakaan maista näistä, vaan sen johdosta muffinit olivat ihanaa pehmeitä ja meheviä. Vein näitä tuliaisiksi töihin ja sielläkin näistä tykättiin ja kehuttiin juuri muffinin pehmeyttä :)
VastaaPoistaOn kyllä herkullisen näköisiä ja aivan varmasti myös hyviä. Kiva idea tuo kesäkurpitsa mehevöittämään niitä:).
VastaaPoistaKiitos :) Muffinit olivat vielä seuraavana päivänäkin erittäin pehmeitä ja todella maukkaita. Tulen ehdottomasti jatkossa käyttämään kesäkurpitsaa enemmän makeissa leivonnaisissa :)
PoistaUteliaisuus iski kyllä heti, olisi mielenkiintoista maistaa tälläistä! En niin kovin paljon välitä kesäkurpitsasta niin olisi kyllä kiva päästä maistelemaan! Näyttävät niin suklaisen ihanilta :)
VastaaPoistaSuosittelen koittamaan! :) Nämä olivat todella hyviä eikä kesäkurpitsaa maistanut lainkaan. Se toimii vähän kuin porkkanat porkkanakakussa, kosteuttamalla :) Ja tuo kuorrute on ihanan suklainen. Sen kanssa kannattaa odottaa seuraavaan päivään niin maku tasoittuu ja suklaan maku pääsee kunnolla oikeuksiin :)
PoistaTodella kauniita kuvia blogissasi ja ihania ohjeita =)
VastaaPoistaKiitos paljon kauniista sanoista :) Valokuvaamista onkin tullut harjoiteltua kovin ja kehitystäkin on jo näkyvissä. Vielä toki löytyy parannettavaakin, mutta pikku hiljaa.. :)
Poista