tiistai 3. syyskuuta 2013

Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella

Näin Yhteishyvän ruokaliitteessä kookos-kesäkurpistamuffineiden ohjeen. Jääkaapissa oli vielä pieni pätkä kesäkurpitsaa jäljelle edellisistä leipomuksista, joten halusin koittaa laittaa sitä muffineihin. Jätin kuitenkin kookoksen kokonaan pois ja makumaailma vaihtui suklaiseksi. Itseasiassa koko ohje muuttui matkan varrella todella rajusti, eikä siinä lopulta ole alkuperäistä ohjetta jäljellä juuri lainkaan. Näistä muffineista tuli mielettömän pehmeitä, ihanan muhkeita, meheviä ja suklaisen oloisia, vaikka taikinassa itsessään ei aitoa suklaata ollutkaan! Kuorrutteesta suklaata löytyi sitten senkin edestä :) Kyllä näillä suklaan nälkä lähti!





Ohje on jälleen helppo "sekoita aineet keskenään"-tyylinen. Ensipuraisulla olisin kyllä luullut, että vähintään taikinan munat ja sokeria olisi vaahdotettu, muffini oli sen verran ilmava. Päällinen oli sen verran suklaista, että näistä olisi hyvin voinut tehdä minimuffineita; sitten niitä olisi ehkä pystynyt syömään useammankin kuin vain yhden :)

Pehmeät suklaamuffinit suklaisella kuorrutteella

12 kpl isoja muffineita tai n.48 kpl minimuffineita

Aineet:
2.5 dl fariinisokeria
1 dl öljyä
2 munaa
1 dl piimää
3.25 dl vehnäjauhoja
0.75 dl kaakaojauhetta
1.5 tl leivinjauhetta
0.5 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
2 dl karkeaksi raastettua kesäkurpitsaa

Kuorrutus (riittää pursottamalla n.7 muffinin päälle):
175 g tummaa suklaata (n.50%)
25 g huoneenlämpöistä, pehmeää voita
150 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
(2-3 rkl maitoa pehmeämmän lopputuloksen saavuttamiseksi)

Ohje:
Vatkaa fariinisokeri, öljyä, piimä ja munat keskenään kevyesti sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet nopeasti sekoittaen, älä kuitenkaan vatkaa sen enempää kuin tarpeen. Sekoita joukkoon lopuksi kesäkurpitsaraaste nopeasti sekoittaen. Jaa taikina voideltuihin muffinipellin koloihin.
Paista 175 asteessa n. 15-20 minuuttia (pidin 18 minuuttia), kunnes muffini tuntuu keskeltä kevyesti painettuna kiinteältä. Anna jäähtyä muutama minuutti muffinipellillä ja ota ne sen jälkeen pois. Anna jäähtyä kunnolla ennen kuorutteen lisäämistä.
                                 
Tee kuorrute. Sulata suklaa esimerkiksi mikrossa varovasti aina välillä sekoittaen. Vatkaa joukkoon huoneenlämpöinen pehmeä voi. Vatkaa voimakkaasti mukaan notkistettu tuorejuusto ja lisää lopuksi vielä tomusokeri. Kuorrutuksesta tulee melko kova, joten jos haluat pehmeämmän päällisen, vatkaa joukkoon vielä maito. Levitä seos lusikalla muffinien päälle tai laita se pursotuspussiin ja pursottele muffinien päälle. Jos seos on kovin juoksevaa, laita se hetkeksi jääkaappiin jähmettymään.

Itse pursottelin kuorrutteen vain 5 muffinin päälle ja levitin loppuihin. Alla vielä muutama kuva kumpaisestakin tyylistä :)





8 kommenttia:

  1. Ei kyllä ikinä uskoisi, että olet näihin kesäkurpitsaa piilottanut. Varmasti herkullisia!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen nyt innoissani koitettuani näitä. Kesäkurpitsaa ei todellakaan maista näistä, vaan sen johdosta muffinit olivat ihanaa pehmeitä ja meheviä. Vein näitä tuliaisiksi töihin ja sielläkin näistä tykättiin ja kehuttiin juuri muffinin pehmeyttä :)

      Poista
  2. On kyllä herkullisen näköisiä ja aivan varmasti myös hyviä. Kiva idea tuo kesäkurpitsa mehevöittämään niitä:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Muffinit olivat vielä seuraavana päivänäkin erittäin pehmeitä ja todella maukkaita. Tulen ehdottomasti jatkossa käyttämään kesäkurpitsaa enemmän makeissa leivonnaisissa :)

      Poista
  3. Uteliaisuus iski kyllä heti, olisi mielenkiintoista maistaa tälläistä! En niin kovin paljon välitä kesäkurpitsasta niin olisi kyllä kiva päästä maistelemaan! Näyttävät niin suklaisen ihanilta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen koittamaan! :) Nämä olivat todella hyviä eikä kesäkurpitsaa maistanut lainkaan. Se toimii vähän kuin porkkanat porkkanakakussa, kosteuttamalla :) Ja tuo kuorrute on ihanan suklainen. Sen kanssa kannattaa odottaa seuraavaan päivään niin maku tasoittuu ja suklaan maku pääsee kunnolla oikeuksiin :)

      Poista
  4. Todella kauniita kuvia blogissasi ja ihania ohjeita =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kauniista sanoista :) Valokuvaamista onkin tullut harjoiteltua kovin ja kehitystäkin on jo näkyvissä. Vielä toki löytyy parannettavaakin, mutta pikku hiljaa.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...