Kaupasta tarttui
vähän kuin vahingossa mukaan ricotta-juustoa. Olen kerran aiemmin maistellut
sitä ja pidin sen hieman kotijuustoa muistuttavasta miedosta mausta. Jääkaappiin
oli päätynyt myös kylmäsavulohipaketti, jolle en ollut miettinyt käyttötarkoitusta. Tein
niistä palttoonapeille ja tötteröiden täytteeksi lohitahnan. Nappasin täytetyistä tötteröistä vain tämän yhden surkean kuvan samalla kun vieraat jo vyöryivät tarjottavien kimppuun.. Takana näkyy himmeällä sama täyte palttoonappien päälle pursoteltuna..
Tämä täyte ei mielestäni sopinut rukiisille palttoonapeille aivan hyvin kuin aiemmin postaamani herkullinen lohitäyte, mutta tötteröiden sisällä oli mielestäni todella ihanaa.
Täyte:
150 g
kylmäsavustettua lohta
250 g ricottajuustoa
1 rkl kuivattua tilliä (tai maun mukaan tuoretta)
2 rkl kuivattua ruohosipulia (tai maun mukaan tuoretta)
1 rkl sitruunan
mehua
mustapippuria
Ohje:
Tee täyte hurauttamalla kaikki aineet sekaisin vaikka sauvasekoittimella.
Käytä vaikka tötteröiden tai palttoonappien täytteenä.
Oi, ihanan näppärä ohje lohitäytteelle. Pitää viikonloppuna herkutella, olisi nopeaa tehtävää hapankorpun päälle. :)
VastaaPoistaTämä oli tosi helppo ja nopea tehdä. Ja mielestäni oikein hyvää :) Ruohosipulin ja tillin määrää voi maistella ja muutella määriä omien mieltymystensä mukaan.
PoistaTämmöisiä reseptejä olen jo pitkään kaipaillut lisää! Piti heti napata talteen. Suolaisia leivonnaisia on jotenkin aina niin haastava keksiä kutsuille. ;)
VastaaPoistaOle hyvä vaan :) Juhliin tai kutsuille tehtävät suolaiset leivonnaiset on hankalia myös mulle, kun aina ei haluaisi tarjota sitä samaa kinkkupiirakkaakaan :) Mukavaa kun välillä löytää jotain erilaista hyvää. Tämä täyte sopi mielestäni noitten tötteröitten sisälle tosi hyvin :)
Poista