torstai 26. syyskuuta 2013

Lohi-ricottatäyte palttoonapeille/tötteröihin

Kaupasta tarttui vähän kuin vahingossa mukaan ricotta-juustoa. Olen kerran aiemmin maistellut sitä ja pidin sen hieman kotijuustoa muistuttavasta miedosta mausta. Jääkaappiin oli päätynyt myös kylmäsavulohipaketti, jolle en ollut miettinyt käyttötarkoitusta. Tein niistä palttoonapeille ja tötteröiden täytteeksi lohitahnan. Nappasin täytetyistä tötteröistä vain tämän yhden surkean kuvan samalla kun vieraat jo vyöryivät tarjottavien kimppuun.. Takana näkyy himmeällä sama täyte palttoonappien päälle pursoteltuna..


Tämä täyte ei mielestäni sopinut rukiisille palttoonapeille aivan hyvin kuin aiemmin postaamani herkullinen lohitäyte, mutta tötteröiden sisällä oli mielestäni todella ihanaa.

Täyte:
150 g kylmäsavustettua lohta
250 g ricottajuustoa
1 rkl kuivattua tilliä (tai maun mukaan tuoretta)
2 rkl kuivattua ruohosipulia (tai maun mukaan tuoretta)
1 rkl sitruunan mehua
mustapippuria

Ohje: 
Tee täyte hurauttamalla kaikki aineet sekaisin vaikka sauvasekoittimella. Käytä vaikka tötteröiden tai palttoonappien täytteenä.

4 kommenttia:

 1. Oi, ihanan näppärä ohje lohitäytteelle. Pitää viikonloppuna herkutella, olisi nopeaa tehtävää hapankorpun päälle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli tosi helppo ja nopea tehdä. Ja mielestäni oikein hyvää :) Ruohosipulin ja tillin määrää voi maistella ja muutella määriä omien mieltymystensä mukaan.

   Poista
 2. Tämmöisiä reseptejä olen jo pitkään kaipaillut lisää! Piti heti napata talteen. Suolaisia leivonnaisia on jotenkin aina niin haastava keksiä kutsuille. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan :) Juhliin tai kutsuille tehtävät suolaiset leivonnaiset on hankalia myös mulle, kun aina ei haluaisi tarjota sitä samaa kinkkupiirakkaakaan :) Mukavaa kun välillä löytää jotain erilaista hyvää. Tämä täyte sopi mielestäni noitten tötteröitten sisälle tosi hyvin :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...