lauantai 14. syyskuuta 2013

1-vuotiskakku


Halusin tehdä viikonlopun synttäreille pitkästä aikaa raikkaan puolukkatäytteisen kakun. En aluksi meinannut osata päättää minkälaisen koristeen tekisin kakkuun. Juttelin äitini kanssa ja hän ehdotti miltei samantein "tyttö, jolla on sukka kädessä". Aluksi ajattelin, että älähän nyt hulluja puhu, en minä osaa muovailla hahmoja. Päätin kuitenkin ottaa haasteen vastaan. Ideana sukkaa pitelevä tyttö oli just passeli, sillä kuopushan nyppii sukat pois ja kadottaa ne milloin minnekin. Niitä on löytynyt omenapussista, keittiövälinelaatikosta ja tv-tason kaapeista.. Kakussa täytteenä oli ihana kinuski-puolukka täyte sekä valkosuklaapäällisen kanssa mukavasti yhteensopiva puolukkamousse. Tällainen kakusta ja koristeesta tuli.












Laitoin reunoille kermapursotukset, sillä kuvittelin kyseisten juhlavieraiden pitävän niistä enemmän kuin valkosuklaamassasta. Luulen, että kakku olisi maistunut hyvin myös vaikka se olisi ollut kauttaaltaan valkosuklaamassan peitossa. Puolukkamousse ei ollut juuri lainkaan makea, joten valkosuklaamassan kanssa maku oli hyvinkin tasapainoinen. Tuo kinuski-puolukkamousse oli taas ihan mahdottoman hyvää :) Alunperin ohje on kinuskikissalta, mutta joukkoon saattaa aina välillä eksyä muutama pieni muutos jääkaapin antimien mukaisesti. Maku kuitenkin on aina aivan ihana! :)

Puolukka-kinuskitäytteinen 1-vuotiskakku

Pohjana:
5 munan sokerikakkupohja 22 cm vuokaan

Täyte I:
Kinuski-puolukkatäyte:

Kinuskikastike:
1.25 dl kuohukermaa
1.25 dl fariinisokeria kevyesti mittaan pakattuna

Kerma-tuorejuustovaahto:
1.25 dl kuohukermaa
75 g maustamatonta tuorejuustoa
1.25 tl liivatelehteä
1.25 rkl vettä
n. 1.5 dl jäisiä puolukoita

Täyte II:
Puolukkamousse:
1.5 dl kuohukermaa
125 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl maustamatonta jogurttia (tai ranskankermaa tai maitorahkaa)
150 g = n. 3 dl puolukoita
0.75 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 tl liivatejauhetta
2 rkl vettä

Päällinen:
Valkosuklaamassa II vaalennettuna Wiltonin vaalennusvärillä (ohje massaan tulee myöhemmin)

Reunat:
1 prk Flora Vispiä
Rose-sävyistä pastaväriä 

Ohje:
Tee ensin sokerikakkupohja (laitan käyttämäni ohjeen jossain vaiheessa blogiinkin)..

Täyte I. Valmista ensin kinuskikastike. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä parin minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. Tee kastike mielellään valmiiksi jo vaikka edellispäivänä. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta vesi ja liota liivatelehdet siihen. Sekoita täytteeseen. Levitä täyte kostutetun pohjan päälle. Ripottele päälle jäiset puolukat. Laita yksi kakkupohjalevy päälle. Laita jääkaappiin siksi aikaa kun teet toisen täytteen.

Tee täyte II. Hurauta sauvasekoittimella puolukat soseeksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto, jogurtti, puolukkasose ja sokerit. Liuota liivatejauhe veteen, annan turvota hetki. Lämmitä seosta mikrossa muutama (n. 15-20) sekunti, kunnes liivate on sulanut veteen. Kaada ohuena nauhana moussen joukkoon. Kaada mousse kostutetun kakkupohjan päälle. Laita päälle vielä viimeinen kakkupohja.

Hyydytä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoasta irrottamista. Kauli valkosuklaamassa ohuehkoksi levyksi ja laita kakun päälle. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi ja lisää siihen pastaväriä kunnes saat haluamasi sävyisen kerman. Pursottele kakun reunat (lehti)tyllalla.












12 kommenttia:

  1. Voi miten suloinen kakku <3 Aivan täydellinen! Ja tuo pieni tyttö tuossa kakun päällä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Iituntiltu :) Itsekin olen tyytyväinen lopputulokseen :) Noita hahmoja pitää vain harjoitella lisää, niin jossei jatkossa menisi kahta iltaa yhden tytön väsäämiseen :)

      Poista
  2. Voi miten kaunis... ja sisältäkin kyllä tosi herkullisen näköinen. Puolukka ei ole ollut lempimarjani, mutta yllättävän hyviä leivonnaisia siitä olen kyllä saanut maistella:).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Tuo kinuski-puolukkatäyte on sellanen herkku, että maistuu usein niillekin, jotka eivät puolukasta niin välitä. Kinuski pehmentää puolukan kirpeyttä. Ja tuota kinuskimoussea söisin vaikka ilman puolukoitakin :P

      Poista
  3. Voi miten suloinen kakku :) Ihana tuo koristekin, multa ei nuo onnistu, eikä ole ollut kovaa hinkua opetellakaan... masentaa jo etukäteen se etten osaa kuitenkaan ;D
    Olen joskus pari vuotta sitten tehnyt Kinuskikissalta saman oloisen täytteen kuin tuo kinuskimousse puolukoilla on, oli kyllä hyvää! Ja kiva oli yllättää ihmiset puolukkakakulla! :D Harvoin törmää nimittäin puolukkaan täytekakussa! Samalla kaavalla olen tehnyt vadelmastakin (löytyy jopa jo blogistakin) ja sekin on todella hyvää!
    Tuo sinun puolukkamousse alkoi kovasti kiinnostamaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru :) Mulla on pari muovailumestari Maisie Parrishin kirjaa, joista kattelin vinkkejä tytön tekoon. Niissä on vaikka kuinka paljon erilaisia hahmoja ja kaikki vaiheet on näytetty ja kerrottu yksityiskohtaisesti. Uskon, että varmaan onnistuisit, jos mäkin sain tuollaisen aikaiseksi :) Mäkin muovailin tota tyttöä parin illan ajan. Ekalla versiolla oli silmät päälaella ja suu nenän kohdalla.. ;D

      Puolukka on ihanan raikas kakun täyte. Tuo mousse sopi mielestäni oikein hyvin yhteen tuon valkosuklaamassan kanssa. Maistuivat yhdessä lähes samalle kuin kinuski-puolukkatäyte yksinään. Pitääkin koittaa tuota vadelmaa myös itse joskus :)

      Oon tänään tehnyt huomisiin juhliin uuden kakun. Käytin samaa tyttöä päällä, mutta muut jutut menikin uusiksi, päältä ja sisält. Ja meinas mennä koko kakku muutenkin ihan plörinäks. Siitä lisää sitten myöhemmin :)

      Poista
  4. Aivan ihastuttavan pienen tytön olet tehnyt <3 Sitä ei tajuakaan ennen kuin aloittaa tuollaisen tekemisen kuinka monta pientä osaa hahmoon tulee...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tiina :) Totta, hahmoissa on yllättävän paljon pieniä erillisiä osia. Pari iltaa meni tuon kokoamiseen, tai oikeastaan tuo pään teko tuotti päänvaivaa. Mutta oon itsekin aika tyytyväinen lopputulokseen :) Oikeastaan innostuin tuosta sen verran, että haluaisin hieman useamminkin saada tilaisuuden tehdä näitä hahmoja :)

      Poista
  5. Aivan ihanan näköinen kakku, todella kauniisti ja taitavasti koristeltu!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...