Kakku oli siis ihanan mehevä ja sopivan kostea. Jos en olisi tiennyt kakun raaka-aineita, olisin kakkua mussuttaessani luullut sen sisältävän suklaata. Näin ei siis olekaan, vaan suklaan maku tulee kaakaosta. :) Kakkua voisi mielestäni käyttää hyvin myös kakkupohjana. Väliin voisi laittaa vaikka suklaamoussea, vadelmia ja kermavaahtoa. Tai näin Joulun lähestyessä puolukkamoussea. Nam!
Kiireissäni en voidellut vuokaa tarkasti ja sydämen kärki hieman halkesi siinä vaiheessa, kun poistin kakkua vuoasta. Kakku tuli onneks vain omaan käyttöön, eikä tuo siis haitannut kuin ulkonäöllisesti. Toki sen olisi saanut peittoon esimerkiksi tuolla aiemmin mainitsemallani suklaakuorrutteella! ;) Tässäpä tämä kaakaokakun ohje:
Kaakaokakku
Ohjeella tulee 1 kookas kakku n. 2 litran vuokaan tehtynä.
Aineet:
3 dl maitoa
1 ½ dl sokeria
1 1/4 dl tummaa kaakaojauhetta
180 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
3 isoa kananmunaa
4 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl vaniljasokeria
(2 - 3 rkl punssia)
Ohje:
Mittaa maito, sokeri ja kaakaojauhe kattilaan ja kiehauta
ne ja nosta jäähtymään. Vatkaa rasva ja sokeri hyväksi vaahdoksi (on
vaaleaa ja löystynyttä). Mittaa kuivat ainekset ja sekoita ne
keskenään. Yhdistä rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen (laita tarvittaessa muutama
lusikallinen jauhoja aina välillä, niin taikina ei juoksetu). Yhdistä
seokseen kylmä maito-sokeri-kaakaoseos ja jauhot ja sekoita taikina tasaiseksi.
Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan,
tasoita pinta ja laita kakku paistumaan aluksi 150 asteiseen uuniin alatasolle.
Anna kakun paistua rauhassa ja nosta loppupuolella lämpöä tarvittaessa hieman
korkeammaksi n. 175 asteeseen. Paistoaika on noin 1 tunti. Kokeile kakun
kypsyyttä tikulla, älä paista kakkua liian kuivaksi. Itse tikutin kakkua 50 minuutin kohdalla, jolloin se kaipasi enää hieman lisää paistoa ja 55 minuutin kohdalla kakku olikin jo täysin kypsä. Anna kakun jäähtyä vuoassa
n. 5 min ja kumoa se sitten varovaisesti leivinritilän tms. päälle. Jäähdytä
kakku hyvin.
Vinkit:
* Kakun voi paistaa myös normaalissa kakkuvuoassa (tai kahdessa n. 20 cm kokoisessa) ja käyttää kakkupohjana. Paistoaika on tällöin vuoan koosta riippuen hieman ohjetta lyhyempi. Kakku on itsessään niin kostea, ettei välttämättä tarvitse (lainkaan?) kostutusta.
* Kakku paranee vanhetessaan, joten jos vain malttaa, kannattaa odottaa pari, kolme päivää ennen korkkaamista. Toki maistuu myös tuoreeltaan :)
* Ohjeessa on mainittu punssi, mutta itse jätin se pois. Jos haluaa, punssin sijasta voi käyttää muitakin alkoholijuomia, kuten rommia tai vaikka Baileysiä. Bayleis tosin on sen verran mieto, että sen maku saattaa hävitä kaakaon joukkoon. Niin ja jokin appelsiinilikööri voisi olla muuten todella ihanaa tässä :)
Tässä näkyy murtunut sydän ;)
* Kakku paranee vanhetessaan, joten jos vain malttaa, kannattaa odottaa pari, kolme päivää ennen korkkaamista. Toki maistuu myös tuoreeltaan :)
* Ohjeessa on mainittu punssi, mutta itse jätin se pois. Jos haluaa, punssin sijasta voi käyttää muitakin alkoholijuomia, kuten rommia tai vaikka Baileysiä. Bayleis tosin on sen verran mieto, että sen maku saattaa hävitä kaakaon joukkoon. Niin ja jokin appelsiinilikööri voisi olla muuten todella ihanaa tässä :)
Tässä näkyy murtunut sydän ;)
Täällä tehty paljon ihania leivonnaisia! Tämä kaakaokakku vaikuttaa todella hyvältä ja pitäisi enemmänkin kokeilla näitä ja tehdä erilaisia versioita. Jotain tällaista voisin kokeilla! :)
VastaaPoistaKiitos Sanna :) Tämä oli kyllä ehdottomasti yksi parhaista tekemistäni kahvikakuista! Suosittelen koittamaan :) Niin pehmeä ja kostea ja maku muistutti todella paljon suklaakakkua.
PoistaMulla kahvikakkujen testailu jatkuu aina vaan.. Oon testaillut tässä syksyn aikana varmaan jo 10 erilaista ohjetta. Mutta onpahan samalla tullut opittua paljon niiden teosta ja löytänyt samalla ihania ohjeita. Vielä pitää tuota Sydänsurujen kakkua testata toistamiseen hieman eri tavalla ja sitten kun se onnistuu, niin voi pitää pientä taukoa. Jos vain malttaa.. Mukavaa kun piipahdit :)
Tämä kakku kohosi niin hyvin uunissa, että taikinaa valui vähän yli laidan... Tästä tuli oikein mehevää ja suklaista kakkua. Maku todellakin parani kun odotti pari päivää. Mitenkähän maun käy, kun pakastin puolet kakusta tuoreeltaan? T.Hanna
VastaaPoistaOhoh, sepäs nousi sitten oikein kunnolla. Minkä kokoinen vuoka sulla oli käytössä? Tuo käyttämäni sydänvuoka on n. 2.4 litrainen ja vaikka kakku nousi hyvin, jäi reunoille tilaa vielä tyhjää tilaa suht reilusti. Meillä kakku ei ehtinyt pakkaseen asti, mutta luulisin kakun tykkäävän siitä. Jotkut kahvikakut tuntuvat peräti paranevan pakkasessa. Kiitos Hanna kommentistasi! On tosi mukava kuulla, mitä näistä ohjeista pidetään ja miten ne onnistuvat muiden keittiössä :)
Poista