torstai 28. marraskuuta 2013

Suklaakuorrutteiset (vaahtokarkki-) riisimuromakeiset

Riisimuromassaa tehdessäni vaahtokarkkeja jäi yli. Koska massa itsessään maistui ihanalta, halusin tehdä lopuista suklaapäällysteisiä makeisia. Ja kyllä kannatti! Nämä muistuttivat paljon Susu-paloja. Rapeita, mutta samalla hieman sitkeitä. Vielä kun lisäisi kinuskia, niin oltaisiin melko lähellä.




Kun olin saanut nämä namit jääkaappiin, löysin hyvin samantapaisen ohjeen Pullahiiren sivuilta.

Suklaakuorrutteiset vaahtokarkki-riisimuromakeiset

n. 30 kpl

Aineet:
75 g vaahtokarkkeja
5 dl riisimuroja
20 g kookosrasvaa

Päälle:
n. 250-300 g maitosuklaata

Ohje:
Sulata rasva mikrossa. Sekoita vaahtokarkit sulaan rasvaan ja lämmitä mikrossa välillä sekoittaen, kunnes vaahtokarkit sulavat (n. 45 sek.). Lisää murot. Ota massasta lihapullan kokoisia paloja ja muotoile niistä palloja. Muotoile palat kevyesti painellen, niin massa säilyy ilmavana ja paloista tulee kevyitä ja rapeita. Jos massa takertuu kovin käsiin, anna sen hetki jäähtyä ja koita sitten uudestaan. Voit myös pitää massaa hetken jääkaapissa, niin sitä on helpompi muotoille. Jos et halua pyöreitä karkkeja, litistä palloja hieman kevyesti.

Pilko suklaa pienemmäksi. Laita n. 2/3 kippoon ja sulata mikrossa muutamia sekunteja kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes suklaa on hyvin sulanut. Sekoita joukkoon loppu suklaa. Dippaa riisimuro-palat suklaaseen ja laita leivinpaperin päälle jähmettymään. Säilytä paloja jääkaapissa, mutta ota huoneenlämpöön hieman ennen tarjoilua, niin sisus muuttuu hieman sitkeämmäksi. 

Vinkit:
* Dippaa riisimuromakeiset sulatettuun valkosuklaaseen, niin saat myös aivan ihastuttavan makuisia herkkuja. 
* Täyte saa makunsa vaahtokarkeista. Vaahtokarkkeina ei kannata käyttää kovin mauttomia (yleensä valkoisia vaahtokarkkeja), vaan maukkaita, jo itsessään hyvänmakuisia. Itse käytin Lidlissä myytäviä värikkäitä karkkeja, joissa on mukavasti makua.

6 kommenttia:

  1. Nam, näyttää todella herkullisilta! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Itse suorastaan rakastan Susu-paloja, ja nämä eivät niistä kovin kauaksi jääneet :)

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Suosittelen ehdottomasti koittamaan :) Tuon kookosrasvan sijasta voisi muuten käyttää ihan normivoitakin. Lisäänkin sen samantein ohjeeseen. Tuletkos sitten kertomaan piditkö näistä herkkupaloista yhtä paljon :)

      Poista
  3. Varmasti ihania.:) Nyt olisikin jouluksi kiva kokeilla erilaisten makeisten tekoa.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihania olivat :D Mikäs sen mukavempaa kuin testailla erilaisia makeisohjeita näin ennen Joulua! ;) Nämä olivat mukavasti erilaisia ja sopisivat hyvin Joulupöytäänkin :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...