lauantai 23. marraskuuta 2013

Tiramisu

Tulipa taas tehtyä Tiramisua. On se vain niin hyvää! Tällä kertaa laitoin Amarettoa keksien kostutusliemen lisäksi suoraan vaahtoon ja se sopi siihen hienosti! :)


Vähensin samalla sokerin määrää, ja se olikin hyvä, sillä Amarettosta tuli makeutta lisää. Sokerin vähentäminen taisi tosin vaikuttaa munien vaahtoutuvuuteen, sillä vaahtoa tuli mielestäni hieman vähemmän kuin aiemmin. Ja ehkä tämän takia vaahto maistui hieman makeammalta kuin ennen..? Mutta joka tapauksessa ihanaa tämä silti oli :)

Tiramisu

Aineet:
3 keltuaista
1 dl sokeria
250 g Mascarponea
1 rkl Amarettoa
3 valkuaista
1 mm suolaa

Lisäksi:
n. 10 tiramisukeksiä
1 dl kahvia
1 rkl Amarettoa
1 rkl sokeria

Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta

Ohje:
Sekoita veden joukkoon espresso-pikakahvijauhe (purkista) tai keitä hieman normaalia vahvempi kahvi. Lisää kahviin 1 rkl sokeria. Anna tarvittaessa jäähtyä. Lisää amaretto.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa sokeria ja keltuaisia keskenään kunnolla (miltei) valkoiseksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja amaretto. Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon vatkausvaiheessa ripaus suolaa. Yhdistä mascarpone/keltuaisvaahto ja valkuaisvaahto keskenään.

Kaada tarjoilukulhon pohjalle n. puolet vaahdosta. Kasta keksit Amaretto-kahvissa nopeasti, n 1 sekunti/1 keksi. Lado päälle keksejä niin, että se peittyy. Kaada keksien päälle loput mascarpone-munavaahdosta. Laita tiramisu jääkaappiin tekeytymään mielellään seuraavaan päivään. Ripottele päälle vielä tummaa kaakaojauhetta ennen tarjoilua. Nauti :)



8 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä. Itse en ole ikinä tehnyt sitä "oikeaa" tiramisua, mutta voisin ehkä kokeilla tällä ohjeella, koska se on varmasti hyvää. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Mä oon ihan jäänyt koukkuun näihin itsetehtyihin "aitoihin" tiramisuihin sen jälkeen kun ensimmäisen kerran maistoin tällaista :) Joskus aiemmin tein tiramisuni käyttäen sokerikakkupohjaa ja kermavaahtoa, mutta se makumaailma on täysin erilainen kuin tässä. Suosittelen koittamaan :) Tulepas sitten kertomaan mitä pidit :)

      Poista
  2. oiiii,tiramisua! Koskahan olen sitä viimeks syönyt ja varsinkin itse tehnyt! Testaan tätä sun reseptiä ens kerralla, kuulostaa ja näyttää niin hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ollaan herkuteltu tämän syksyn aikana ainakin kolmesti tiramisulla. Se on todella helppo ja nopea tehdä, vaikka siinä vatkataankin kahdet eri vaahdot. Mä yleensä pistän keltuaiset + sokerin yleiskoneeseen vatkautumaan samalla kun hurisutan käsivatkaimella valkuaiset vaahdoksi ja teen loput valmistelut. Koko tiramisu valmistuu ihan muutamassa minuutissa. Sen maustumisessa sitten menee muutama tunti, mutta on se sen arvoista :) Tuolla on se toinen, samantapainen ohje, jota käytin tässä pohjana. Siihen tulee amaretto vain kekseihin ja sokeria hieman enempi. Molemmat on tosi hyviä, mutta tuossa linkin ohjeessa olevassa versiossa tuntui olevan hieman enemmän vaahtoa (sitä parasta osaa :) ) http://suklaapossu.blogspot.fi/2013/09/maailman-paras-tiramisu.html

      Poista
  3. Näyttää todella herkulliselta, tiramisu on sellainen kestosuosikki. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Katri :) Tiramisu on niin ihanan lempeän makuinen, että maistuu varmaan siksi useimmille :)

      Poista
  4. Tiramisu on aina vaan niin hyvää! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...