torstai 14. marraskuuta 2013

Valkosipuliset juustosarvet

Viime viikonloppuna sunnuntaiaamu alkoi näiden sarvien teolla. Äkkäsin jääkaapista juustopaketin, jota olin suunnitellut käyttäväni kuopuksen synttärileivonnaisiin. Leivonnaiset tuli tehtyä, mutta juustopaketti jäi. Paketin päiväys alkoi nyt uhkaavasti olla liian lähellä ja sain yhtäkkiä päähäni tehdä niistä isänpäivän aamupalalle nopeita juustosarvia pienellä valkosipulilisällä. Näistä tuli niin hyviä, että isä söi aamupalaksi puolet koko määrästä :)



Sarvet ovat todella nopea ja helppo tehdä. Taikinan sekoitetaan, kaulitaan ja leikataan. Täytettä päälle, rullaus, muna ja juustoa pintaan ja uuniin. Ja siinä se! Sarvet ovat meheviä ja juuston valinnalla saa vaikutettua makuun. Juuston kannattaa joka tapauksessa olla suht voimakkaan makuista, sillä maku tulee enimmäkseen siitä. Esim. Edam on omasta mielestäni aivan liian plissun makuista. Itse käytin näihin pelkästään vahvaa mustaleima Emmentalia, mutta ainakin osan olisi voinut hyvin korvata punaleimaisella versiolla. Nyt maku oli vahva, ja se oli siinä ja siinä, oliko se hieman liiankin voimakas. Hyvä kuitenkin :)

Valkosipulin makun näissä on melko mieto. Valkosipulia rakastavat voivat laittaa ohjetta enemmän valkosipulia. Valkosipulia karttavat voivat jättää valkosipulin kokonaan pois ja laittaa tilalle vaikka hieman Aura-juustoa! Laitan ohjeen sellaisena kuin itse sen tein, mutta kukin voi tehdä omat valinnat juuston ja lisämakujen suhteen.

Valkosipuliset juustosarvet

16 kpl

Taikina:
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
50 g juoksevaa rasvaa
2 dl (n. 100 g) Mustaleima emmental-juustoraastetta tiukahkoksi pakattuna
1 prk (á 200 g) kermaviiliä

Täyte:
n.2 dl (n. 100g) Mustaleima emmental-juustoa raasteena
50 g valkosipuli-tuorejuustoa
1 tl valkosipulijauhetta (tai 2 valkosipulin kynttä)

Voiteluun:
1 muna
pinnalle juustoraastetta

Ohje:
Sekoita kuivat aineet, lisää rasva ja kermaviili, vaivaa tasaiseksi kimmoiseksi taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli pyöreäksi levyksi, n 0.5 cm paksuksi levyksi. Jaa levy 8 sektoriin. Sekoita kaikki täytteen aineet sekaisin. Jaa täyte kahtia. Jaa toinen puoli täytteestä taikinasektorien leveään päähän, kääri, taivuta sarviksi, voitele munalla ja ripottele päälle vielä hieman juustoraastetta. Tee samoin toiselle taikinan palalle ja täytteelle. Paista 200 asteessa, n. 12 min., kunnes sarvet saavat hieman väriä.

Vinkit:
* Sarvet ovat parhaimmillaan vastapaistettuna. Jäähdyttyään hieman kuivuivat, joten suosittelen nauttimaan vielä lämpiminä.
* Juustoa saa olla reilusti ja se saa olla mielellään maultaan voimakasta. Mustaleima-Emmentalin sijasta voi käyttää vaikka Punaleima-Emmentalia. Juuston kannattaa kuitenkin olla melko vahvaa, sillä miedommilla juustoilla sarvetkaan eivät maistu kovin paljon.
* Täytettä on helppo muuttaa mielensä mukaiseksi. Esimerkiksi valkosipulin voi jättää pois ja korvata sen vaikka Aura-juustolla
* Sarvet voi myös pakastaa ennen paistoa.

6 kommenttia:

  1. Ihania! Just tollasiin olen heikkona suolaisten leipomusten puolella :) Enkä yhtään ihmettele, että miehesi söi kunnon satsin ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Just mietin mielessäni, että kumma kun tällaisia ei tule tehtyä tämä useammin, sillä nämähän ovat todella maukkaita ja ihanan helppoja ja nopeita tehdä :) Ja tekevät todella hyvin kauppansa :)

      Poista
  2. Mmm, hyviä juustosarvi ohjeita ei koskaan ole liikaa. Ihania kuvia! :)

    VastaaPoista
  3. Oiiii, kiva katsella tällaisia kuvia täällä ja lukea herkullisen kuuloisis reseptejä. Kun tulee nälkä :) Justosarvista meilläkin tykätään, voisinkin testata nämä ens kerralla.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...