Kun plarailin äitini hyväksi todettuja ohjeita, löysin
tämän keksiohjeen. Kanelin yhdistäminen suklaaseen ja pähkinään kuullosti sen verran
mielenkiintoiselta, että päätin testata ohjetta.
Raaka taikina ei ollut kovinkaan herkullista, joten
odotukseni valmiiden keksien maun suhteen eivät olleet korkealla. Rapeat
keksit kuitenkin maistuivat selvästi paremmilta. En kuitenkaan voi sanoa näitä
suosikkikekseikseni, sillä jokin maussa häiritsi minua. Ehkä se oli se, että
keksit eivät maistuneet tarpeeksi suklaalle, eivät pähkinöille eivätkä
kanelillekaan, vaan olivat hyvin mieto yhdistelmä näitä kaikkia. Lisäksi keksit
olivat erittäin rapeita, mutta itse pidän pehmeämmistä/sitkeämmistä. Makuja on
kuitenkin monia, joten laitan ohjeen tänne kuitenkin ylös. Ohjetta kannattaa kokeilla,
jos tietää pitävänsä noista mauista, eikä kaipaa mitään voimakkaiden makujen
sinffoniaa. Silloin nämä varmaankin ovat erittäin maukkaita :) Tässä tulee
ohje:
Kaneliset suklaakeksit pähkinärouheella
n.40 kpl
Aineet:
150 g margariinia
1 ¼ dl sokeria
2 munaa
100 g tummaa suklaata
50 g suolapähkinöitä
1 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
Ohje:
Hiero huoneenlämpöinen margariini ja sokeri vaahdoksi joko puulusikalla tai vatkaa ne vatkaimella vaahdoksi.
Sekoita munat joukkoon yksitellen voimakkaasti vatkaten. Rouhi suklaa ja
pähkinät, lisää taikinaan. Sekoita yhteen kaneli, leivinjauhe ja vehnäjauhot.
Lisää jauhot taikinaan käännellen. Pyörittele taikinasta n. 30-40 kpl pientä palloa ja
nosta pallot uunipellille ja paina hiukan litteämmiksi. Paista pikkuleivät
uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes keksit alkavat saada
hieman väriä reunoihinsa. Keksit kovettuvat jäähtyessään rapeiksi.
Nam, näyttää todella herkullisilta. :)
VastaaPoistaKiitos :)
Poista