Valkosuklaa-punaherukkamuffinit mansikkalisällä
n. 12-14 kpl normaalikokoisia muffineja.
Aineet:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl piimää
75 g juoksevaa margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
1 mm suolaa
100g valkoista suklaata
reilu 2 dl puolijäisiä punaherukoita
0.75 dl mansikkasurvosta
0.75 dl mansikkasurvosta
Ohje:
Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon margariini ja piimä. Lisää kuivat aineet hieman käännellen. Lisää vielä jäiset punaherukat, mansikkasurvos ja rouhittu suklaa. Sekoita, mutta vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa taikina muffinssipellin koloihin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12-15min., kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa ja ovat kypsiä. Kypsä muffini tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja kippaa muffinit sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla.
Vinkki:
* Mansikkasurvoksen voi jättää pois ja laittaa sen sijasta margariinia yhteensä 100 g.
* Punaherukoiden sijasta voi käyttää myös muita happamia marjoja. Esimerkiksi puolukat sopivat näihin mainiosti.
Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon margariini ja piimä. Lisää kuivat aineet hieman käännellen. Lisää vielä jäiset punaherukat, mansikkasurvos ja rouhittu suklaa. Sekoita, mutta vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa taikina muffinssipellin koloihin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12-15min., kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa ja ovat kypsiä. Kypsä muffini tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja kippaa muffinit sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla.
Vinkki:
* Mansikkasurvoksen voi jättää pois ja laittaa sen sijasta margariinia yhteensä 100 g.
* Punaherukoiden sijasta voi käyttää myös muita happamia marjoja. Esimerkiksi puolukat sopivat näihin mainiosti.
Nam, näyttää herkullisilta!
VastaaPoistaKiitos :) Hyviä olivatkin :)
Poista