maanantai 18. marraskuuta 2013

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit mansikkalisällä

Mansikkaliköörin tislauksessa ylijäänyttä mansikkasurvosta jäi kippoon hieman mansikka-punaherukkapiirakan jälkeen. Koska uuni oli valmiiksi kuuma, halusin käyttää mansikat samantein johonkin. Punaherukoitakin vielä löytyi, joten yhdistin ne taas. Tällä kertaa marjat pääsivät muffineihin, joihin lisäsin myös valkosuklaata. Lisäsin mansikat taikinaan hienona soseena, eikä valmiissa tuotoksissa ollut havaittavissa lainkaan viinanmakua (kuten kävi piirakan kanssa..). Nämä olivat mielettömän hyvänmakuisia!



Makea valkosuklaa ja kirpeät marjat sopivat ihanasti yhteen. Ne ovat mielestäni yksi täydellisimmistä yhdistelmistä. Vuosia sitten minulla oli kausi, jolloin tein paljon kirpeänmakeita muffineita, mutta sen jälkeen ne unohtuivat. Olen aiemmin yhdistellyt valkosuklaata puolukoihin ja raparperiin. Tällä kertaa kirpeyttä toivat punaherukat. Nämä muffinit ovat ihanan meheviä, pehmeitä ja melko kosteita. Liki mutakakkumaisia. Nämä ovat muffineita minun makuuni!

Valkosuklaa-punaherukkamuffinit mansikkalisällä

n. 12-14 kpl normaalikokoisia muffineja.

Aineet:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl piimää
75 g juoksevaa margariinia
2,5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 mm suolaa
100g valkoista suklaata
reilu 2 dl puolijäisiä punaherukoita
0.75 dl mansikkasurvosta

Ohje:
Rouhi suklaa pieneksi. Sekoita munat ja sokeri puuhaarukalla. Sekoita joukkoon margariini ja piimä. Lisää kuivat aineet hieman käännellen. Lisää vielä jäiset punaherukat, mansikkasurvos ja rouhittu suklaa. Sekoita, mutta vain sen verran, että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Jaa taikina muffinssipellin koloihin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa n. 12-15min., kunnes ne saavat hieman väriä pintaansa ja ovat kypsiä. Kypsä muffini tuntuu keskeltä kevyesti paineltuna kiinteältä. Anna jäähtyä hetken aikaa pellillä ja kippaa muffinit sitten ritilän päälle jäähtymään kunnolla.

Vinkki:
* Mansikkasurvoksen voi jättää pois ja laittaa sen sijasta margariinia yhteensä 100 g.
* Punaherukoiden sijasta voi käyttää myös muita happamia marjoja. Esimerkiksi puolukat sopivat näihin mainiosti.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...