lauantai 16. marraskuuta 2013

Mielettömän hyvä tonnikalapiirakka

Viime viikonloppuna kaivoin pakkasesta esiin kermaviilivoitaikinan ja tein siitä lounaaksi helpon, mutta erittäin maukkaan tonnikalapiirakkaa. Piirakan maukkauden salaisuus taisi olla valkosipuli-tuorejuustossa, nam! Piirakka oli siis oikeesti ihan mielettömän hyvää!




Eri valmistajien tonnikaloissa on hurjasti eroja. Piirakkaa varten kannattaa valita omaan makuun paras tonnikala. Itse suosin Rainbow.n tonnikalapaloja (öljyssä), sillä se yksinkertaisesti maistuu parhaalta. Ja sopii myös tähän piirakkaan erinomaisesti!
 
Tonnikalapiirakka

n. 24 cm vuokaan

Pohja:
Kermaviilivoitaikinaa

Täyte:
2 prk tonnikalaa öljyssä (Rainbow)
1 sipuli
200 g valkosipuli-tuorejuustoa
1 muna
0.5 dl maitoa
50 g Mustaleima Emmentalia raastettuna
mustapippuria rouhittuna

Ohje:
Tee pohjataikina erillisen ohjeen mukaan. Kaulitse taikina ohuehkoksi, nosta piirakkavuoan päälle, painele pohjalle ja reunoille. Poista ylimääräinen, reunojen yli tuleva taikina.

Pilko sipuli hienoksi. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään ja kaada täyte piirakkavuokaan. Jos haluat, voit koristella piirakan kaulitsemalla ja leikkaamalla ylijääneestä taikinasta koristeita. Paista 200 asteessa n. 30 min. Anna piirakan jäähtyä hetki ennen nauttimista. Piirakka maistuu myös kylmänä.

Vinkki:
* Voit korvat valkosipuli-tuorejuuston pilkotulla valkosipulilla ja maustamattomalla tuorejuustolla. Vaihtelua makuun saa myös koittamalla muita maustettuja tuorejuustoja.
 


6 kommenttia:

  1. Mmm pitääpä kokeilla, näyttää herkulliselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä mielestäni todella herkullista. Ja kyllähän muukin perhe piti paljon :) Kokeilepas ihmeessä! Toivottavasti maistuu myös sulle yhtä hyvin :)

      Poista
  2. Nyt oli kyllä pakko liittyä lukijaksi, täältä löytyykin toinen toistaan herkullisempia ohjeita!! <3
    Rakastan suolaisia piirakoita!! Tässä taas yksi hyvä idea miten saada uutta potkua tonnikalapiirakkaan, kiitos!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa lukijaksi! :D Onpa mukava kuulla, että blogini miellyttää ja olet löytänyt täältä mieleisiäsi ohjeita :) Nuo tuorejuustot antaa aivan ihanan säväyksen ja käytänkin niitä nykyään miltei kaikissa suolaisissa piirakoissa. Nams! :)

      Poista
  3. Tykkään paljon tonnikalasta sen voimakkaan maun vuoksi, ja siksi käytänkin paljon sitä piirakoissa ja salaateissa ym. Tämä vaikuttaa tosi kivalta ohjeelta :) En ole vielä kokeillut tuorejuustoja piirakoissa, vaikka kehuja olen paljon kuullut. Pitääpä kokeilla lähiaikoina :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse maistoin naapurin luona ollessani ensimmäistä kertaa piirakkaa, jossa oli tuorejuustoa ja ihastuin siihen heti! Piirakka oli täysin erilainen kuin vaikka kerma + muna-seoksella tehty piirakka. Jotenkin maukkaampi ja pehmeämpi.. Sen jälkeen olen itsekin laittanut varmaan kaikkiin piirakoihin tuorejuustoa. Ja samalla kuin taikaiskuska tekemäni piirakat ovat alkaneet järjestääns maistumaankin paremmilta :) Kannattaa sunkin kokeilla! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...