lauantai 30. marraskuuta 2013

Pienet Aurajuustopiiraset

Tein tarhan myyjäisiin myös pieniä Aurajuustopiirasia muffinivuoassa sekä pienen n. 12 cm kokoisen piirakan. Näin Joulun lähettyessä koristelin piirakat ottamalla taikinasta koristeita tähtimuotilla.


Ohje on miltei sama kuin aiemminkin, mutta toisen savujuustokermapurkin sijasta käytin yhden purkin tavallista. Maistelin yhden pikkupiirasen ja olivat hyviä näinkin, mutta tuo savujuustokerma tuo kyllä niin hyvän maun, että ensi kerralla laitan kaksi purkkia sitä ja jätän ruokakerman pois :)

Tykkään kaulita nuo pohjan ohuiksi, niin mulla tuota pohjaa jäi ehkä yhden tai kahden tuollaisen 12 cm piirakan verran yli. Täytteitä ei ollut enempää, niin taikina päätyi pakkaseen odottamaan jatkokäsittelyä.

Pienet Aurajuustopiiraset

18 kpl pieniä piirasia muffinivuoan koloihin ja 2 kpl n. 12 cm pieniä piirakoita.

Pohja (jäi hieman yli):
1 annos kermaviili-voitaikinaa suolalisäyksellä

Aineet:
300 g punaleima Emmentalia raastettuna
170 g (=1 pkt) Aurajuustoa murusteltuna
rouhittua mustapippuria
2 dl savujuustokermaa
2 dl ruokakermaa
4 munaa
1 mm suolaa

Ohje:
Tee kermaviilivoitaikina. Kaulitse taikina ohueksi. Ota taikinasta hieman muffinivuoan koloja isompia ympyröitä ja painele muffinivuoan kolojen pohjalle ja reunoille. Kaulitse ja painele taikina myös piirakkavuokien päälle. Ota jäljelle jääneestä taikinasta koristeita esim. tähtimuotilla.

Sekoita täytteen aineet keskenään. Laita täytettä pohjien päälle. Täytettä voi laittaa taikinan yläreunaan asti. Laita täytteen keskelle vielä ottamasi koristeet.

Paista pikkupiirasia uunin keskitasolla 200 asteessa n.15-20 minuuttia ja piirakoita n. 25 minuuttia, kunnes pinta saa väriä.



8 kommenttia:

  1. Näyttää herkulliselta, meni varmasti hyvin kaupaksi myyjäisissä. (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :) Itse en valitettavasti päässyt myyjäisiin paikalle tarkkailemaan tilannetta alusta asti. Viimeisin havainto kuitenkin on, että kaikki viemäni leivonnaiset olisivat menneet kaupaksi :) Näiden lisäksi tuli siis vietyä "muutamia" muitakin juttuja, laittelen niitä blogiin lähiaikoina :)

      Poista
  2. Ihanan jouluisia pikkuisia piiraita. Varmaan on herkullisia.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo tähdet tekivät näistä munkin mielestä aika kivannäköisiä. Vaikka tykkään tehdä helppoja ja nopeita leivonnaisia, niin joskus näimmä tulee nyherrettyä tällaisten pienten, annospalakokosten leivonnaisten kanssa :) Ja kyllä nämä taas maistui, tai se yksi maistiainen minkä nappasin tuosta joukosta :)

      Poista
  3. oooh, aurajuustoa! Melkeinpä voin maistaa maun,kun näitä katsoo. Näitä pitää kokeilla,nam!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse pidän kovin juustoisista piirakoissa (varsinkin jos yksi juustoista on Auraa)! Niillä saa niin helposti ihanaa makua suolaisiin leivonnaisiin :) Tämä täyte on yksi suosikeista, tai no sillä erotuksella että tuon ruokakerman sijasta on käytetty enemmän savujuustokermaa. Ja jos on oikein Auran ystävä, niin sitä voi laittaa vieläkin enemmän! :D

      Poista
  4. Nämä näyttää kyllä ihanilta! Pohja ja täyte kuulostaa niin ihanilta. Tuo pohja on mulla vielä kokeilematta... Täyte ei voi olla huonoa, kun siinä on noin paljon erilaisia juustoa! ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Tuosta pohjasta on tullut mulle yksi suosikeista rahkavoitaikinan rinnalle. Rahkaa on tullut käytettyä niin paljon, että tämä on mukavaa vaihtelua. Koostumus ja maku ovat kuitenkin melko lähellä rahka-versiota, joten kannattaa sinunkin rahkavoitaikinan ystävänä koittaa tätä jossain vaiheessa. Ja täyte maistuu varmaan kaikille ketkä pitävät juustoista ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...